Haberler

Kilometrelerce uzunlukta...

Haber Tarihi: 10 Kas 2014

Kilometrelerce uzunlukta...

Büyük Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yılında İstanbul'un her iki yakasında da 'Ata'ya saygı zinciri' oluşturuldu.

Dolmabahçe’de Ata’ya saygı zinciri

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla Beşiktaş Meydanı'ndan Dolmabahçe Sarayı'nın girişine kadar Meclis-i Mebusan Caddesi boyunca "Ata'ya saygı zinciri" oluşturuldu.

Beşiktaş Meydanı'nda Beşiktaş Belediyesi ve CHP ilçe teşkilatı öncülüğünde bir araya gelen partililer ve vatandaşlar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Yüzlerce kişi, el ele tutuşarak Dolmabahçe’ye kadar insan zinciri oluşturdu.

Saygı zincirine katılanlar arasında yer alan Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı"nın üyeleri de "Çarşı" pankartı açtı.

Dolmabahçe önünde dev Türk Bayrağı açılırken, caddedeki trafik durdu.

Saat 09.05’te sirenlerle birlikte herkes saygı duruşuna geçti. Trafikteki araç sürücüleri araçlarından inerek Dolmabahçe’de yapımı süren Vodafone Arena Stadı’ndaki işçiler de işlerini bırakarak saygı duruşuna geçti. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından hayat normale döndü.

İnşaat işçileri saygı duruşunda bulundu

Kentte sirenler sırasında vatandaşlar olduğu yerde durarak saygı duruşunda bulundu. Bazıları araçlarından çıkarken bazıları ise toplu ulaşım araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

İnşaatı devam eden Vodafone Arena'da çalışan işçiler de stat inşaatının tepesine çıkarak saygı duruşunda bulundu. Stat inşaatının önündeki Türk bayrağı yarıya indirildi.

Türk bayrağı taşıyan motosikletli bir grup da Meclis-i Mebusan Caddesi boyunca tur atarak Dolmabahçe Sarayı'na geldi.

Fenerbahçe’den Maltepe’ye Ata’ya saygı zinciri

Cumhuriyet’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’cı yıldönümünde Kadıköy ve Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği "Ata’ya saygı zincirine' binlerce kişi katıldı. Kadıköy Fenerbahçe’den başlayan insan zinciri Maltepe Cevizli’de son buldu.

Yaklaşık 14 kilometrelik insan zincirine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar saat 08.00 sıralarında sahil boyunca insan zincirini oluşturmak için hazırlıklara başladı. Sahil boyunca oluşturulan insan zincirine çeşitli anaokulunda öğrenim gören minik öğrenciler de katıldı.

Ata için oluşturulan insan zinciri, saat 09.05'de saygı duruşunda bulundu. Vatandaşlar saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Son olarak andımız okundu.

İnsan zincirine yelkenci ve balıkçılar da destek verdi.