Haberler

Korkutan iddia!

Haber Tarihi: 2 Kas 2014

Korkutan iddia!

İspanyol Bakan Francisco Martinez, IŞİD’le ilgili çok önemli bir iddiada bulundu. Martinez, IŞİD’in ebola virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağını söyledi.

İspanya’nın Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Francisco Martinez, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ebolayı biyolojik silah olarak kullanmaya hazırlandığını öne sürdü.

İspanya’nın Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Francisco Martinez, parlamentoda yaptığı konuşmada, IŞİD’in ebolayı “Batı’ya karşı biyolojik silah olarak” kullanmaya hazırlandığını iddia etti. Bakan, cihatçıların internet üzerinden yaptıkları konuşmalarda bu konunun sık sık tartışıldığını belirtti.

Russia Today’in haberine göre, IŞİD’in interneti “savaş alanının bir uzantısı olarak” kullandığını belirten Martinez, teröristlerin internette biyolojik silahları tartıştığı “birçok örnek” bulunduğunu söyledi. Son olarak Eylül’ün ortasında böyle bir tartışmanın gerçekleştiğini söyleyen Martinez, “Ebolayı ABD’ye karşı zehirli bir silah olarak kullanmak, bu konuşmanın konusuydu” diye konuştu.

Daha önce de ABD Donanma Savaş Koleji’nde görevli Ulusal Güvenlik İşleri Profesörü Al Shimkus benzer bir iddiada bulunmuş, ancak iddialar yalanlanmıştı.