Haberler

Kupa ortalıkta yok

Haber Tarihi: 16 Kas 2014

Kupa ortalıkta yok

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Beşiktaş'ın 2010-11'de kazandığı Türkiye Kupası'nın nerede olduğunu sorması gündeme oturdu. Akıllara, o dönemin Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, "Kupayı iade ediyoruz" açıklaması geldi. TFF ve Beşiktaş yetkilileri ise, kupanın kendilerinde olmadığını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın önceki gün düzenlediği basın toplantısında 2010-11 sezonunda o zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (Bu sezon adı Başakşehir olarak değiştirildi) ile Beşiktaş arasında oynanan ve şike soruşturmasına giren Türkiye Kupası'nın nerede olduğunu sorması gündeme oturdu. İki takım arasında oynanan kupa finalinde şike yapıldığı iddia edilmiş, Beşiktaş adına dönemin ikinci başkanı Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu sanık sandalyesine oturmuş ve bir süre hapis yatmışlardı.

“O kupa federasyona kesinlikle gelmedi”

Konuyla ilgili bilgilerine başvurulan Beşiktaş Müzesi yetkilileri, “2010-11 Türkiye Kupası müzemizde yok” cevabını verdiler.

Kupanın Beşiktaş’ta olmadığının belirtilmesi üzerine görüşüne başvurulan konunun diğer muhatabı, o dönemin TFF Yönetim Kurulu'nda üst düzey bir ismi, "Sayın Yıldırım Demirören tarafından iade yönünde bir açıklama yapıldı. Ama o kupa federasyona kesinlikle gelmedi" dedi.

“Herhalde kulüptedir”

Beşiktaş’ta dönemin ikinci başkanı Metin Keçeli ise kupanın nerede olduğunu bilmediğini ifade ederek, “O gün ben ve Yıldırım Demirören TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı ziyaret ettik. Tutuklanan arkadaşlarımız için bilgi almaya gitmiştik. Demirören, Aydınlar'a 'Kupayı geri versek ne olur' diye sordu. Aydınlar ise 'Verseniz de vermeseniz de bir şey değişmez. Konu hukuki' diye cevap verdi. Çıkışta Yıldırım Başkan bir televizyon kanalına konuştu. Bir anda ağzından 'Kupayı iade ediyoruz' cümlesi çıktı. Şaşırdık. Kupanın nerede olduğunu bilmiyorum. Herhalde Beşiktaş'ın müzesindedir" şeklinde konuştu.