Haberler

Liderler Paris'te buluştu

Haber Tarihi: 11 Oca 2015

Liderler Paris'te buluştu

Fransa'daki saldırıları protesto etmek için Paris'te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne 50'ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanı katılıyor.

HOLLANDE TEK TEK KARŞILADI
Yürüyüşe katılmak üzere Paris'e gelen liderler Elysee Sarayı'nın girişinde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından tek tek karşılandı karşılandı. Sarayda toplanan liderler daha sonra hep birlikte yürüyüşün başlayacağı Cumhuriyet Meydanı'na doğru hareket etti.

DAVUTOĞLU DA PARİS'TE
Sabah yaptığı açıklamada "Bu saldırıyı, genelde İslam dünyasına, daha özelde Avrupa'daki Müslümanlara yönelik bir karşı kampanyaya dönüştürmek isteyen çevrelere karşı da oradaki mevcudiyetimiz, en güçlü mesajı vermek olacaktır" diyen Başbakan Davutoğlu da yürüyüşe katılmak için Paris'e gitti. Davutoğlu, Elysee Sarayı'nda Hollande tarfından karşılandı.

KİMLER PARİS'TE
İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da gösteri yürüyüşüne katılan isimler arasında yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Kanada ve Avusturya ise yürüyüşe bakan düzeyinde katılıyor.