Haberler

Mücadeleye devam

Haber Tarihi: 14 Eki 2014

Mücadeleye devam

Türkiye’nin Letonya ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından açıklama yapan Arda Turan, "Burayla kimsenin kontratı yok. Biz buraya sevdamız için geliyoruz" diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Letonya ile 1-1 kaldıkları maçta futbolun gerektiği her şeyi yaptıklarını ancak beceriksizlik nedeniyle galibiyeti getirecek goller bulamadıklarını belirtti.

Maçtan sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Arda, karşılaşmanın kontrollerinde geçtiğini söyleyerek, "Bugün beceriksizdik. Futbolun gerektiği her şeyi yaptık. En az 5-6 tane karşı karşıya pozisyonumuz var. Atamadık, yapılacak bir şey yok. Şansımız devam ediyor. Sonuna kadar kovalayacağız. Aslanlar gibi çıkıp mücadele ettik. Pozisyon da vermedik. Çek Cumhuriyeti maçının ilk yarısını da çok iyi oynamıştık. En azından böyle kaybetmek lazım. Futbolun bütün gereklilikleri var ama olmayınca, olmuyor" dedi.

Tecrübeli futbolcu, milli takımın ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, şunları aktardı:

"Burayla kimsenin kontratı yok. Biz buraya sevdamız için geliyoruz. Burada büyük başarıları yaşarken de gözümüz yaşlıydı, kaybettiğimiz zaman da odamızda gözümüz yaşlı oldu. Biz bu formanın ve ülkenin sevdalılarıyız. Çıkıp aslan gibi elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Niyetimiz iyi. Kötü performans eleştirilebilir ama mücadele etmediğimiz, işi ciddiye almadığımız konusu haksızlık. Başka yerlere gider bu işler. Biz buradayız, kaçmıyoruz. Sonuna kadar da mücadele edeceğiz. Her türlü sonuca, sorumluluğa razıyız. Ama bu formayı ve ülkeyi seven, bu forma için can atan çocuklar var burada. Bugün golleri atsak, 5-6 olacak. Altıpastan golü atamıyorsak beceriksiziz yani. Bu oyun stili ve tarz devam edecek. İnşallah daha iyi olur."