Haberler

MİT tırları olayında yeni gelişme!

Haber Tarihi: 15 Oca 2015

MİT tırları olayında yeni gelişme!

Adana'da durdurulan TIR'larda, battaniyeye sarılı silah ve mühimmatın bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından dün basın yasağı gelmişti. Yaşanan yeni gelişmeye göre, MİT TIR'ları soruşturmasına 5 savcı açığa alındı.

HSYK, geçtiğimiz yıl Ocak ayında Adana'da MİT'e ait tırlarda arama yapılmasıyla ilgili soruşturma çerçevesinde dönemin Adana ve Kırıkhan başsavcıları ile Adana Başsavcıvekili ve 2 savcıyı görevden uzaklaştırdı. Kararın, savcılarla ilgili soruşturmayı yürüten müfettişin talebiyle alındığı öğrenildi.

HSYK 2. Dairesi bugün yaptığı toplantıda MİT tırlarının aranmasıyla ilgili olarak dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, özel yetkili Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, özel yetkili savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Kavakcıklıoğlu'nun görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

HSYK 2. Dairesi kararı 2'ye karşı 5 oyla aldı. Daire üyeleri Mustafa Kemal Özçelik ve Mahmut Şen karara muhalif kaldı. Dairenin, savcılarla ilgili soruşturmayı yürüten HSYK müfettişinin talebiyle görevden uzaklaştırma kararı verdiği bildirildi. Görevden uzaklaştırma kararı "savcılarla ilgili disiplin soruşturmasının selameti ve yargı erkinin nüfuz ve itibarının zarar görmesi" gerekçeleriyle alındı.

Kararla savcılar 3 ay süreyle görevden uzaklaştırıldı. Bu sürenin sonunda disiplin soruşturmaıs tamamlanmadığı takdirde 2 ay daha uzatma kararı verilebilecek. Ayrıca savcılarla ilgli ceza davası açılmasına karar verilirse görevden uzaklaştırma kararı her 2 ayda bir yeniden değerlendirilecek. Savcılar bu süre içinde maaşlarının 3'te 2'sini alabilecek. Disiplin soruşturması sonunda savcılara meslekten ihraca kadar varan disiplin cezalarının gündemde olduğu belirtildi.