Haberler

Maçta kemik sesleri

Haber Tarihi: 12 Oca 2015

Maçta kemik sesleri

La Liga'nın 18. haftasında Barcelona, milli futbolcumuz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid'i sahasında 3-1 mağlup etti.

Barcelona-Atletico Madrid maçında deyim yerindeyse kemik sesleri duyulurken, Gimenez'in Neymar'ın bileğine yaptığı darbe sonrası oluşan görüntüler şoke etti.

Oldukça yüksek tansiyonda geçen maçta FC Barcelona, Atletico Madrid’i 3-1 yenerken yaşanan sertlikler karşılaşmaya damgasını vurdu.

Katalanlar karşılaşmayı Neymar, Suarez ve Messi’nin golleriyle kazanırken, geçen sezonunda intikamını almayı başardı. Ancak maç boyunca atılan tekmeler deyim yerindeyse “kemik seslerinin” duyulmasına neden oldu. Brezilyalı yıldız Neymar’a henüz 17.dakikada Gimenez'in yerden kayarak doğrudan bileğine yaptığı harekete hakem sessiz kaldı. Brezilyalı yıldız acı içinde yerde kıvranırken, bir süre sonra bileğindeki kanama nedeniyle mobil sedye ile saha kenarına alındı. Brezilyalı yıldız kanlı çorabını göstererek pozisyon sonrası kart vermeyen hakemin kararını protesto etti.

Atletico Madridli Gimenez, 17. dakikada Neymar'ın bileğine böyle girdi.

Bu pozisyondan 4 dakika sonra Atletico Madridli Gamez’in önce Messi’ye ardından Alves’e yaptığı sert hareketler sonrası oyuncular adeta birbirine girdi. Kendisine sert müdahalede bulunan Gamez’e çok sinirlenen Messi, rakibine dirsek atarken, bir diğer pozisyonda ise Mandzukic, Busquets’i yere itti.

Neymar yediği darbenin ardından uzun süre acı içinde kıvrandı.
İkinci yarıda ipler tamamen koptu. Hakem oyunu kontrol edemezken, futbolcular birbirlerine tekme ve tokatlar atmaya başladı. Özellikle Neymar topla buluştuğu anlarda sürekli sertliğe maruz kalırken, topsuz bir pozisyonda ise yediği tokatla yerde kaldı. Sakinliğiyle bilinen Messi bile rakiplerine sert tekmeler attı.

Gimenez'in tekmesi sonrası Neymar'ın kanayan bileği ekranlara böyle yansıdı.
Mücadeleyi yöneten Alberto Undiano Mallenco, 90 dakika boyunca 9 kez sarı kartına başvururken, bunların 6’sını Atletico Madridli oyunculara gösterdi.