Haberler

Maden Faciasının Bugün 4. Günü

Haber Tarihi: 31 Eki 2014

Maden Faciasının Bugün 4. Günü

Karaman Ermenek’teki maden faciasının bugün 4. Günü. Ama maalesef hala 18 işçimizden haber yok. Zaman ilerledikçe vakit daraldıkça umutlar da giderek tükeniyor. Ancak bölgede arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  İşçilere ulaşmak için suyun birçoğu tahliye edildi. Ancak bu kez de çamur ve molozlar çalışmalara engel oluyor. Çalışmaların hız kazanması için yeni yöntemler denenirken korkutan açıklamaysa uzmanlardan geliyor. Uzmanlara göre madencilerin o madenden çıkarılması 6 ay sürebilir.

Zaman geçiyor.

Saatler ilerliyor.

Madende mahsur kalan 18 işçi için artık umutlar tükeniyor.

Madende kurtarma çalışmaları en üst düzeye çıkarıldı. Ancak işçilere ulaşmak için bu yeterli değil. Suyun 50 metre daha düşmesi gerekiyor. Dün öğle saatlerinden bu yana yapılamayan su tahliye çalışmaları ise gece saatlerinde yeniden başladı. Su seviyesi 800 metrenin altına kadar düştü. Ancak su tahliye çalışmalarında çamur ve molozlar en büyük engel.

Ancak umutlar kesilmiyor. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yeni bir çökme yaşanmaması için ekipler göçmelerin meydana geldiği madeni güçlendirmeye çalışıyor. Ayrıca dağa koca bir delik açılacak. Böylelikle içerideki suyun dışarıya Tahliyesi 3 koldan yürütülmüş olacak. Kurtarma çalışmaları devam ederken başsavcılıkta maden kazasıyla ilgili harekete geçti. Kusurlu sayılabilecek kişiler için adli kontrol talebinde bulundu. 18 işçi için acı bekleyiş devam ederken korkutan açıklama uzmanlardan geldi. Bazı uzmanlar madencilere ulaşma çalışmasının 6 ay sürebileceğini ifade etti.