Haberler

Mancini Galatasaray'ı unutmadı

Haber Tarihi: 15 Kas 2014

Mancini Galatasaray'ı unutmadı

Inter'in başına geçen Mancini, İtalyan ekibiyle resmi sözleşmeyi imzaladı. Deneyimli hoca, imzanın ardınan basına önemli açıklamalar yaptı. İşte Mancini'nin basın toplantısında öne çıkan başlıklar:

'Döndüğüm için çok mutluyum'

''Geri döndüğüm için heyecanlanan taraftarlarımızı gördüğüm için çok mutluyum. Her şey çok hızlı gelişti. Coşkuyu geri getirmek bizim görevimiz. Taraftarlarımızı yeniden stata getirmek ve yeniden kazanan bir takım olmak istiyoruz. Ben bu kulübün planlarına inanıyorum. Bu görevi Inter büyük bir kulüp olduğu için kabul ettim ve çok mutluyum. Kaliteli oyunculara sahibiz. Takım olarak iyi çalışacağımızı düşünüyorum.'''Galatasaray çok büyük bir kulüp benim için büyük bir deneyim oldu'

10 yıl sonra Inter'e dönmenin heyecanını yaşayan Mancini, Galatasaray deneyiminden de bahsetti ve ''Ben on yıl sonra Inter'e geri döndüm. Başkan beni aradı ve planlarını anlattı. Yurt dışında çalışırken farklı oyuncularla çalışarak ve farklı futbol tarzlarını yaşayarak tecrübeler edindim. Benim için harika yıllardı. Dünyanın en iyi ligi olan Premier Lig'de çok şey öğrendim. Galatasaray çok büyük bir kulüptü ve benim için büyük bir deneyim oldu. Bu deneyimlerin büyük yardımı olacaktır. Eğer bir teknik direktörseniz büyük yardımlara ihtiyacınız olur. Şimdi Inter'e geri döndüm ve 6 yıl önce başardıklarım, bana yardımcı olacak'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray örneği

Roberto Mancini, Milan derbisini düşündüğünü de ifade ederken, Galatasaray'dan da bir örnek verdi ve ''Şu an sadece Milan derbisini düşünüyorum. Geçen yıl Galatasaray'a Pazartesi günü imza atmıştım ve Çarşamba günü Juventus'la zor bir maça çıkmıştık. Kolay olmayacak, hepsi zor maçlar'' dedi.