Haberler

Mansur Yavaş hangi partiye geçiyor

Haber Tarihi: 13 Oca 2015

Mansur Yavaş hangi partiye geçiyor

Mustafa Sarıgül, CHP'den aday olan Mansur Yavaş'a teklif götürdü. Son günlerde Şişli Belediyesi'nde yaşanan 'Tehdit' olaylarıyla gündeme gelen Mustafa Sarıgül, 2015 seçimleri için büyük bir sürprize imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye Değişim Hareketi ile seçimlere gireceği öne sürülen Sarıgül, yerel seçimlerde CHP'den aday olan Mansur Yavaş'a teklif götürdü.

PAYLAŞILAMAYAN İSİM

30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş, siyaset arenasına geri dönmeye hazırlanıyor. İdris Naim Şahin'in Millet ve Adalet Partisi'ne katılma teklifi reddeden Yavaş'a bir teklifte Mustafa Sarıgül'den geldi. Sarıgül, Yavaş ile gizli bir görüşme gerçekleştirerek 2015 seçimleri için planlarını aktardı.

SARIGÜL'ÜN KOZU 'YAVAŞ' OLACAK

Bu görüşme sonrası kulislerde, Şişli'de yaşananlar yüzünden CHP'den kopma noktasına gelen Sarıgül'ün Tdh çatısı altında 2015 seçimlerine gireceği ve en önemli kozunun da Yavaş olduğu ileri sürüldü.

TEKLİFE SICAK BAKIYOR

CHP'ye yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Mansur Yavaş'ın Sarıgül'ün bu teklifine sıcak baktığı konuşuluyor. CHP'nin kurultay sürecinde yeni parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen Yavaş, yaptığı açıklamada "Parti Meclisi için ismim geçiyor. PM'ye girersem genel başkahn yardımcısı da olabilirim. Süreci izleyip görmek istiyorum'' demişti.