Haberler

Mehmet Günal sert konuştu

Haber Tarihi: 20 Kas 2014

Mehmet Günal sert konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Türkiye'nin git gide hukuk devleti olmaktan çıktığını ifade etti.

Hukukun katledildiğini söyleyen Mehmet Günal, "12 yıldır yapıyorsunuz ama yolsuzluk operasyonunu tersine çevirmek için hukuku oyuncak haline getirdiniz. Bir hafta önce çıkardığınız kanunu, bir hafta sonra değiştirdiniz. Boyacı gibi batır çıkar, batır çıkar. Nerede yaşıyorsunuz? Kanun eliyle hukuku katlettiniz, yasamayı da kullandınız. Hukuk katliamı yaşadık. 38 gün komisyonda, 99 günde bir torba kanunu çıkardık. Bu tam tüyü dikmek oldu. Resmen çaldığınız hukuk minaresine kılıf diktirdiniz. Açılmış davaları kanun eliyle sonlandırıyorsunuz. Bu nasıl hukuk? Vatandaşın açılmış davalarını kaldırıyorsunuz, yeni davaların açılmasını engelliyorsunuz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bütçesi, kesin hesap ve Sayıştay raporları görüşülmeye başlandı.

"Plan ve Bütçe Komisyonunda CMK'nın ne işi var?" diye soran Mehmet Günal, "61 maddeydi torba, çuval oldu, çuval harar oldu. Maalesef hukuk devleti ilkesi ayaklar altında. 12 yılda adalet duygusunu kaybettik. Partinizin adı 'AK' kaldı, kusura bakmayın. Hukuk baştan kokuyor, aşağıya doğruda yayılıyor." ifadelerini kullandı.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise "Nasıl oldu da CHP ve MHP'yi ikna edip böyle bir HSYK çıkardınız? Bunu da izah ederseniz bizde ilham alırız." dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin'in konuşmasını bitirmesi üzerine CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "İyi ayar verdiniz. Sahibinizin sesi gibi konuştunuz. Sahibiniz, şuan kaçak saraylarda oturuyor." ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine AK Partili milletvekilleri ise "Bizim sahibimiz millet. Emir alan sizsiniz. Gidip tıpış tıpış oy verdiniz." karşılığını verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye'nin polis devleti olma yolunda hızla ilerlediğini anlattı. Bakanın uzlaşmadan bahsettiğini hatırlatan Gök, yargı paketiyle ilgili yaptıkları hangi uyarıya uyduklarını sordu. "Toma ihalelerinden, biber gazlarından bahsetmiyorsunuz." diyen Gök, şuan Türkiye'de yapılan anti demokratik uygulamalar ile özgürlük ve demokratik hakların ayaklar altına alındığını vurguladı.

"Sulh mahkemeleri özel yetkili mahkemeler değil mi?" diye soran Gök, "17-25 Aralık operasyonlarını yapan emniyet müdürlerini, savcıları, soruşturmayı yürütenleri neredeyse hain ilan eden soruşturma yürütüyorsunuz." şeklinde konuştu. Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin aileleri ile Uludere'deki ailelerinin adalet beklediğini vurgulayan Gök, adalet duygusuyla Adalet Bakanlığı yapmasını istedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise yargı bağımsız, tarafsız olmadıkça o ülkenin hukuk devleti olmayacağını kaydetti. Adalet Bakanının hakim, savcı ve baroların üzerinde vesayeti olamayacağını vurgulayan Kaplan, Anayasanın 90. maddesinin neden çıkarılmadığını sordu.