Haberler

Merter'de Metrobüs yoldan çıktı

Haber Tarihi: 17 Kas 2014

Merter'de Metrobüs yoldan çıktı

Merter'de Topkapı istikametine giden bir minibüs, metrobüs yoluna girdi. Minibüsün çarptığı metrobüs, yolundan çıkarak E-5'te trafiği kapattı. Kazaya karışan sürücünün de aralarında bulunduğu 1'i ağır 10 yaralı çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Kaza sebebiyle E-5 çift yönlü trafiğe kapandı. Metrobüs yolcuları ve araçlarında bulunan sürücü ve yolcular uzunca süre yolun açılmasını bekledi.

Kaza, E-5 Merter mevkisi Topkapı istikametinde 00.10 sıralarında meydana geldi. Havalimanında aldığı Rus uyruklu yolcusunu kaldığı yere götüren Salih Doğan idaresindeki 34 MTT 12 plakalı lüks minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıktı. Metrobüs bariyerlerine çarpıp elektrik direğini deviren minibüs metrobüs yoluna girdi. Karşı yönden gelen Yasin Yıldırım idaresindeki metrobüs, minibüs ile çarpıştıktan sonra bariyerleri aşarak E-5'e girdi. Kaza sebebiyle olay yerine polis, itfaiye ve çok sayıda ambulans sevk edildi.

Aracında sıkışan minibüs şoförü Salih Doğan, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu ambulansa alındı. Minibüs şoförünün de aralarında bulunduğu 1'i ağır 10 yaralı, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

Kaza sebebiyle E-5 çift taraflı trafiğe kapandı. Metrobüs yolcuları otobüslerden inip yürüyerek gidecekleri yere ulaşmaya çalıştı. Bazı metrobüs yolcuları ve araçlarında bulunan sürücü ve yolcular uzunca süre yolun açılmasını bekledi.

Kazaya karışan minibüsteki Rus işadamının tercümanlığını yapan İsmail Kök, kazayla ilgili şunları aktardı: "Arkadaşla konuştum kendisi Rus vatandaşı. Şoför için '10 kere şoförlüğümü yaptı' diyor. 'Havalanından beni alıp her defasında götürüyor' dedi. 'Ama bir suçu yoktu şoförün' diyor. 'Önümüzdeki araba bizi kesti' diyor. 'Mecburen duramadı direkt kendini metrobüsün içine bıraktı' diyor. Bir sıkıntısı yoktu. Kendisi Rus vatandaşı iş adamıdır. 'Minibüs içinden ben çıktım' diyor. 'Yan tarafında ben oturuyordum' diyor. 'Sıkıntım yok' diyor, sadece kolunda iki üç tane sıyrık var. İki kişiler. Metrobüsün sol tarafına girmiş araba. Önünü herhalde kesen bir araba varmış. 'Yavaştı, 70-80'le gidiyordu diyor, sürat de yapmadı' diyor."

Yolun temizlenmesi, kazaya karışan araçların kaldırılması çalışmaları devam ediyor.