Haberler

Meteoroloji uyardı

Haber Tarihi: 16 Oca 2015

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji son hava durumu tahminine göre İstanbul'da sıcaklık artıyor. Fakat Konya, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri ve Aksaray'da kar yoğun olacak.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yer alan son hava durumu tahminine göre 11 ilde bugün kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli'de karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışlar, Konya, Kayseri, Aksaray ve Sivas çevreleri ile Eskişehir'in doğu, Ankara'nın güney ve batı kesimlerinde kar şeklinde görülecek. İstanbul ve İzmir için önümüzdeki hafta yağışlı bir hava ve haftasonu için ise sıcaklıkların yükseleceği tahminleri yapılıyor.

HAFTASONU SICAKLIK YÜKSELİYOR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Müdürü Ahmet Uçar haftasonu için beklenen hava durumunu açıkladı. Yurdun Doğu bölgelerinin yağışlı bir havanın etkisine girdiğini belirten Uçar, yoğun kar yağışlarının başladığını ve bugün de devam edeceğini söyledi.

Son hava durumu tahminlerine göre gelecek hafta başına kadar yurt genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının ise haftasonundan itibaren yurt genelinde biraz artacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların 1 hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirten Uçar, "Gelecek hafta ortasından itibaren İstanbul, İzmir gibi illerin yer aldığı batı bölgelerinin yağışlı sistemin etkisine gireceği ve yağışların genellikle yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor" dedi.

BUGÜN KAR YAĞIŞI HANGİ İLLERDE VAR?

Meteoroloji Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yer alan bugüne ilişkin hava durumu tahmininde 4 bölge için kar ve karla karışık yağmur uyarısı yer alıyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağışlı bir havanın etkisinde olacak. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bildirildi. Kar ve karla karışık yağmur görülecek iller ise şöyle sıralandı;

-Afyonkarahisar (kar ve karla karışık yağmur)
-Uşak (kar ve karla karışık yağmur)
-Denizli (kar ve karla karışık yağmur)
-Muğla (yağmur ve sağanak yağış)
-Konya (Kar yağışlı)
-Kayseri (Kar yağışlı)
-Aksaray (Kar yağışlı)
-Sivas (Kar yağışlı)
-Ordu (Kar yağışlı)
-Tokat (Kar yağışlı)
-Eskişehir'in doğusu (Kar yağışlı)
-Ankara'nın güney ve batı kesimleri (Kar yağışlı).

Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Muğla ve Ordu çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.