Haberler

Nyon'da kritik toplantı

Haber Tarihi: 13 Eki 2014

Nyon'da kritik toplantı

UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) ile birlikte profesyonel futbolcuların da katılacağı kritik bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Türk takımlarının da katılacağı toplantıda ağırlıklı olarak ‘finansal fair-play’ konusunun masaya yatırılacağı öğrenildi.

UEFA’nın merkezi Nyon’da yapılacak toplantıya Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Kulüpler Birliği’nin (ECA) yetkilileri ve profesyonel futbolcular katılacak.

Herkes dinlenecek

Toplantıda UEFA yetkililerinin, herkesin düşüncelerini dinleyeceği belirtilirken, toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan ECA Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, "Bu kurallar takımlara karşı bir saldırı olarak görülmemeli. Her kulüp öncelikle bu kurallara uyum göstermek zorunda olduğunu bilmeli" dedi.

Finansal fair-plan kulüplerin tepkisini çekiyor

Konuyla ilgili olarak Paris Saint Germain Kulübü Başkanı Nasser Al- Khelaifi daha önce yaptığı bir açıklamada, "Bence finansal fair-play büyük bir haksızlık. Yeni yatırımcıları futboldan uzak tutuyor. Büyük kulüpleri koruyor, küçük kulüpleri ise küçük kulüp olarak kalmaya zorluyor" sözlerini kullanmıştı.