Haberler

O gazeteci Şanlıurfa'da hayatını kaybetti

Haber Tarihi: 20 Eki 2014

O gazeteci Şanlıurfa'da hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da İran asıllı Amerikan vatandaşı gazeteci Serena Shim yaşamını yitirdi. Sınırın diğer tarafındaki gelişmeleri izlemek için bölgede bulunan Shim, dün yaptığı açıklamada ajanlıkla suçlandığını söylemişti.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde beton mikseri ile çarpışan otomobilde bulunan İran asıllı Amerika vatandaşı gazeteci 30 yaşındaki Serana Shim yaşamını yitirirken, kameraman Judy Irish de yaralandı. Shim ve Irısh'in Kobani'deki gelişmeleri takip etmek için bir süredir Suruç'ta bulundukları bildirildi.

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Aligör Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, İran'dan yayın yapan Press TV muhabiri Amerika vatandaşı Serana Shim ve kameraman Judy Irısh'in içinde bulunduğu kiralık otomobil, sürücüsü ve plakası bilinmeyen beton mikseri ile çarpışırken, Kazada Serana Shim olay yerinde hayatını kaybetti, kameramanı Judy Irısh ise yaralandı. Irısh, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Shim'in cesedi olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için morga konuldu. Serana Shim ile Judy Irısh'in bir süredir Kobani'deki gelişmeleri izlemek üzere Suruç'ta bulundukları belirtildi.

Kimliği açıklanmayan beton mikseri sürücüsünün gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.