Haberler

O sözün sahibi hayatını kaybetti

Haber Tarihi: 15 Oca 2015

O sözün sahibi hayatını kaybetti

Kenya'da yakalanan Öcalan'ı getiren uçakta, ona "memlekete hoş geldin" diyen sesin sahibi emekli albay Abdullah Soyluoğlu , hayatını kaybetti. Ancak Öcalan'ı getiren ekipte olduğu kamuoyu tarafından bilinmediği için sade ve sessiz bir tören ile memleketi Konya'da toprağa verildi.

Bu efsane sesin sahibi artık yok
Kenya'da yakalanan Öcalan'ı getiren uçakta, ona "memlekete hoş geldin" diyen sesin sahibi emekli albay Abdullah Soyluoğlu , 65 yaşında hayatını kaybetti. Öcalan'ı Kenya'da yakalayarak Türkiye'ye getiren asker ve istihbaratçılardan oluşan ekip, uçak içinde çekilen fotoğraflara, yüzleri kar maskeli olarak yansımıştı. Uçakta çekilen videoda ise ekipte yer alan bir görevlinin, "Abdullah Öcalan... Memlekete hoş geldin" dediği duyulmuştu.

Öcalan'a seslenen kişinin kimliği iddialara konu olmuş, eski Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan ile ergenekon sanıklarından Levent Göktaş'ın isimleri ortaya atılmıştı.
Soyluoğlu'nun Öcalan'ı getiren ekipte yer aldığı kamuoyunca bilinmediğinden, cenaze töreni de çok sade oldu ve memleketi Konya'da sessizce toprağa verildi.