Haberler

Okul Yolu Değil Ölüm Yolu

Haber Tarihi: 18 Kas 2014

Okul Yolu Değil Ölüm Yolu

Adana 'da bir ilkokulda okuyan öğrenciler her gün okula gidebilmek için tren raylarından geçiyorlar,ölümle burun buruna geliyor üstelik de tek nedeni okul yolunu 2 kilometre kısaltabilmek için...

Sadece okul yolunu 2 kilometre kısaltmak için...

Adana'daki ilkokulda eğitim gören onlarca öğrenci, okul yolunu 2 kilometre kısaltabilmek için, ölümü göze alıp tren raylarının üzerinden geçiyor.

Merkez Seyhan ilçesi'nin Cemalpaşa Mahallesi'ndeki Petrol Ofisi ilkokulu'nda eğitim gören yüzlerce öğrenci her gün, tren raylarından geçip okula gelip gidiyor. Ziyapaşa mahallesi'nde oturan minik öğrenciler, Cemalpaşa mahallesi'ndeki okullarına gitmek için çevresinde herhangi bir güvenlik önlemi olmayan tren raylarından geçerek yollarını yaklaşık 2 kilometre kısaltıyor. Velilerin de raylardan geçerken çocuklarına eşlik ediyor. Bu şekilde okul yolunu kısalttıklarını belirten veliler, okul evimize çok yakın ama yol yok. Ya Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'nı kullanıp Kasım Gülek Köprüsü'nden geçip yolumuzu 2 kilometre uzatacağız, ya da bu yolculuğa razı olacağız. Buraya üst geçit yapılması için başvurduk ancak uygun olmadığı söylendi. Biz de mecburen kullanmayı sürdürüyoruz. Çocuklarımızın başına kaza gelmemesi, trenin altında kalmamaları için de kendimiz götürüp getiriyoruz diye konuştu.