Haberler

Olayın faili Türk

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

Olayın faili Türk

Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız karşılaşmasının öncesinde olan kavgada sırp bir taraftarın hayatını kaybetmesiyle maça gölge düşürmüştü. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'tan Sırp taraftar cinayeti ile ilgili açıklama geldi. Katil zanlısının Türk vatandaşı olduğunu söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, bir basın mensubunun, “Cinayetin Sırp gruplar arasında çıkan kavga sonucu olduğu belirtilmişti. Bu bir taktik miydi?” sorusu üzerine de, “Tam öyle bir açıklama değildi. Yapmış olduğumuz açıklamayı hatırlıyorum. İki taraftar grubunu bir araya getirmediler. İki taraftar grubu arasında bir kavga olmadığı, cinayete karıştığını düşündüğümüz kişi ya da kişilerin o anda kavga olayına karışan kişiler olmadığını, maça gelmiş ve maçtan önce Zeytinburnu’ndan Abdi İpekçi’ye gelen güzergah üzerinde piknikvari bir ortamda olduklarını ve o yüzden kavgaya karıştıklarını değerlendiriyoruz. Sizin görüntülerini verdiğiniz iki grup arasındaki kavga olayında herhangi bir temas yok. Bizim açıklamamız kavga anındaki temasla alakalı” dedi.

MAÇTAN ÖNCEKİ KAVGADA YOKLAR

Bir basın mensubu ise Altınok’a “Zanlı Galatasaray taraftarı mı?” diye sordu. Altınok ise “Taraftarı veya değil yorumunu yapmak istemiyorum ama Türk vatandaşı olduğunu söyleyeyim. Maça gelme olayı var ama maçtan önce kavga görüntüleri içerisinde bunlar yok” yanıtını verdi.
Altınok, güvenlik kamerası kayıtlarında cinayet anının net olarak teşhis edilip edilmediği yönündeki soru üzerine de, “Bizim için olay net” dedi.

20 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Altınok, şu bilgileri paylaştı: 82 kamerada 731 saatlik görüntü toparladılar. Bunu özel kurduğumuz 20 kişilik ekip Ankara’dan da yardım almak suretiyle bir haftaya yakın süredir incelediler. Bu arada görgü tanığı olan kendi personelimize dair 193 kişi üzerinde çalışma yapıldı ve bilgilerine başvuruldu. 6 kişi İstanbul’da, 1 kişi de Antalya’ya gitmek üzereyken yoldayken Bilecik’te gözaltına alındı. Teknik ve ifade boyutuyla yapılması lazım gelen ne varsa hepsini yaptık. Biraz sonra cumhuriyet savcılığının huzuruna çıkaracaklar. Bizim için Sırp vatandaşını öldüren şahıs konusunda sıkıntı yok. Tespitlerimiz ve değerlendirmelerimiz bizim için yeterli. Bir haftalık süreç içerisinde bu başarıyı gösterdiği için bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Türk polisi bu gayreti ve heyecanı gösterdiği takdirde buna benzer olayları başarıyor ve bundan sonra da başarmaya devam edecek” dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

SORGULA TAMAMLANDI

Muhabirimiz Esra Alus'un aldığı bilgiye göre sorgular tamamlandı. Adliyeye sevkedilen 7 kişiden birinin tutuklanması talep edilirken 6 kişi hakkında da adli kontrol hükümlerinin uygulanması için mahkemeye sevkolunmasına karar verildi.