Haberler

Olcay'dan Bir İlk!

Haber Tarihi: 8 Kas 2014

Olcay'dan Bir İlk!

Spor Toto Süper Lig'de yarın İstanbul Başakşehir'e konuk olacak Beşiktaş'ta Olcay Şahan, ligde ilk kez siyah-beyazlı formadan uzak kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Teknik direktör Samet Aybaba'nın görev yaptığı 2012-2013 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan ve ilk günden itibaren büyük istikrar yakalayan siyah-beyazlı oyuncu, kırmızı kart cezası nedeniyle yarın forma giyemeyecek.

İlk sezonun tamamında ilk 11'de sahaya çıkan Olcay Şahan, takımına 10 gol kazandırarak katkı sağladı. 

Hırvat teknik direktör Slaven Bilic döneminde de istikrarını koruyan ve geçen sezon takımının yaptığı 34 lig mücadelesinin tamamında bir kez daha ilk 11'de görev yapan Olcay, rakip fileleri 8 kez havalandırdı.

İlk iki sezonunda kart sınırında kaldı

Sakatlıklar futbolcuları nedeniyle sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta Olcay Şahan, bu sorunu yaşamadığı gibi ilk iki sezonunda kart cezalısı durumuna da düşmedi.

Siyah-beyazlı oyuncu, ilk sezonunda Galatasaray, Elazığspor ve Gençlerbirliği maçlarında sarı kart görüp sınıra gelmesine rağmen cezalı duruma düşmeyip sezonu tamamladı.

Aynı durumla 2013-2014'te bir kez daha karşılaşan ve Eskişehirspor, Kayserispor ile Gençlerbirliği karşılaşmalarında sarı kart gören Olcay Şahan, dördüncü kartı görmeyip yine sezonun diğer mücadelelerinde forma giydi.

Bu sezon bir kez yedek soyundu

Geride kalan iki sezondaki istikrarını bu sezona taşıyan siyah-beyazlı futbolcu, 7 karşılaşmada yine ilk 11 şansı bulurken, Balıkesirspor karşısında yedek soyundu.

Olcay Şahan, takımının 1-0 kazandığı ve liderliği aldığı Balıkesirspor maçında sonradan oyuna dahil olup 30 dakika süre aldı.

Tecrübeli isim, bu sezon yine hücumda takımına gereken katkıyı verdi ve 4 gol kaydetti

İlkleri bu sezon yaşıyor

Olcay Şahan, Beşiktaş'ta ilkleri ise bu sezon yaşadı.

İlk iki sezonunda tüm maçlarda ilk 11'de sahaya çıkan tecrübeli oyuncu, bu sezon ilk kez yedek soyunmak zorunda kaldı. Olcay Şahan, Balıkesirspor maçında yedekler arasında yer alıp sonradan oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe ile oynanan derbide kırmızı kart görerek, ilk kez bu şekilde cezalandırılan Olcay bir ilki daha yaşadı ve cezalı duruma düştü.

Tecrübeli oyuncu, cezası nedeniyle Beşiktaş'taki serisini İstanbul Başakşehir karşısında sürdüremeyecek.