Haberler

Operasyonda son durum

Haber Tarihi: 18 Ara 2014

Operasyonda son durum

Türkiye'yi sarsan İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen 14 Aralık operasyonunda Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 12 kişi sabah saatlerinde Adliye'ye getirildi. 12 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarken 4 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemey sevk edilidi.

Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.

NUH GÖNÜLTAŞ: ARTIK TÜRKİYE'DEYİM

Soruşturma kapsamında aranan ve operasyondan önce yurtdışına çıktığı belirlenen yazar Nuh Gönültaş ise Türkiye'ye döndü. Gönültaş, twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

-Nihayet Türkiye'deyim. Yarın sabahtan savcilara gidip neler oluyor diyecegim, sorularini cevaplayacagim

-Bi kaç gündür Moskova'daydım, Ruslar kan ağlıyor, Putin de malesef çok zor durumda. Ruble yüzde yüze yakın devalüe oldu.

-Benim için kaçtı diyenler, Amerika'ya kaçtı diyenlere kapak olsun. Amerika'da değil, Moskova'daydım. Bir ülke nasıl çöküyor, gördüm

-AB ve ABD'nin Rusya'yı Kırım'ı işgal ettiği için cezalandırdığı çok açık. Diz çöktürüyorlar adeta. Fakat Ruslar dirençli insanlar...

-Arkadaşlar... Ben kaçak duruma düşmedim. Yurt dışına gittiğimde hakkımda hiç bir karar yoktu, hala da yok.