Haberler

Operasyonda son durum

Haber Tarihi: 19 Ara 2014

Operasyonda son durum

Herkesin sorgusu tamamlandı 4 kişi daha serbest kaldı 12 kişi tutuklama kararıyla,mahkemeye sevk edildi.

14 aralık soruşturmasında toplamda 30 kişi göz altına alınmış,14 kişi serbest kalmıştı.Geriye kalan 16 kişi hakim karşısına çıktı.Haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak,Cebir tehtid veya hile kullanarak kişi hürriyetinden yoksun bırakmak,Ve iftira suçları vardı.

Adliyeden çıkarken sorgudan çıkarken tutuklananların bağırışı özgür vs demokrasi gibi ifade verme işlemelri 11 saat sürdü. Ekrem dumanlıya ilk olarak zaman gazetesinin fettullah gülen'in talimatları ile hazırlanıp hazırlanmadığı soruldu.Dumanlı ise gazete gülenin talimatı ile şekillenemez dedi.Bu kadar haberin onun onayından geçmesi onun onayında olamaz ifadesini kullandı.

Hidayet karaca ise fettullah gülenin yönettiği iddia edilen dizinin,Tamamen hayal ürünü olduğu ve seneristler tarafından yazıldığını svaudu.Eski emniyet müdürü tufan ergülerde 18 sayfalık ifadesinde,Fettulalh gülen ile tanışmadığını söyledi.İfadesi alınan 16 kişiden 4 ü serbest kaldı.Geriye kalan 14 şüpheli hahkında ise bir karar çıkmadı.Ekrem dumanlı'nın avukatı açıklama yaptı.Şimdi gözler ise bugün adliyeden çıkacak karara çevrildi.