Haberler

Ortaya çıkan vahim tablo!

Haber Tarihi: 11 Kas 2014

Ortaya çıkan vahim tablo!

Galatasaray Yönetimi, bir yıllık bütçenin Ünal Aysal döneminde tüketilmesi üzerine genel kurulun karşısına çıkma kararı aldı. Aralık ayında yapılacak olan kongrede ek bütçe talebinde bulunulacak.

Galatasaray’da mali yönden kötü bir miras devralan Başkan Duygun Yarsuvat ve ekibi, karşılaştıkları vahim tablo nedeniyle sıkıntılı günler geçirirken, önümüzdeki ay olağanüstü kongre yapma kararı aldı. Böylece kısa bir süre önce genel kurul karşısına çıkan sarı-kırmızılılar, şimdi de mali yönden üyelerinin görüşünü alacak.

Son yapılan mali genel kuruldaki bütçenin Ünal Aysal döneminde fazlasıyla aşılması nedeniyle revize bütçe yapılacak ve mali kongre ile ilk planda Ünal Aysal dönemi sorgulanacak. Camianın bu duruma nasıl reaksiyon vereceği merak ediliyor. Çünkü Aysal dönemine yönelik olarak ciddi eleştiriler her kongrede veya divan toplantısında yüksek sesle dile getirilmişti.

“Aysal dönemi ayrı, Yarsuvat dönemi ayrı ele alınsın”

Aynı zamanda Galatasaray kulislerinde konuşulan, “Mart ayında yapılacak kongrede Aysal dönemi ayrı, Yarsuvat dönemi ayrı ayrı olarak ele alınsın” tartışmaları da bu olağanüstü kongre ile beraber yeni bir boyut kazanmış olacak. Çünkü sadece 6 ayda yapılan ve büyük oranda hatalı olan 19 transfer, takım içindeki ücretlerin anormal rakamlara ulaşması, personel sayısının gereğinden çok fazla olması, kulüp giderlerinin abartılı şekilde artması eleştirilere yol açmıştı.

Kulübün mali yönden en kötü olduğu dönemlerden birinde görevi üstlenen Duygun Yarsuvat ve ekibi olağanüstü kongrede ek bütçe talebinde bulunacak. Gayrimenkullerin değerlendirilmesi konusunun da yine gündeme geleceği bildirildi.