Haberler

PKK'dan ''Kamu düzeni'' adımı

Haber Tarihi: 26 Ara 2015

PKK'dan ''Kamu düzeni'' adımı

PKK önemli kararlar aldı. İmralı görüşmesinden sonra artık ayda 1 kez basına konuşacağız diyen HDP cephesinden sonra PKK'nında "Kamu düzeni" mesajı örgüt tarafından dikkate alındı. Hükümetin "Kamu düzeninden vazgeçilmeyeceği" yönündeki açıklamaları sürecin yeni aşamasına damgasını vurdu. Sürecin yeni aşaması kapsamında kamu düzenine ilişkin PKK’dan önemli adım atıldı. Daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinde sokak eylemleri ile adını duyuran Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H)’nin de içinde yer aldığı PKK’nin en üst gençlik yapılanması Komalên Ciwan (Gençlik Toplulukları), Kandil’de 21-24 Aralık tarihlerinde yaptığı toplantıda eylem yöntemlerini değiştirme kararı aldı. Toplantı sonrasında alınan kararlar açıklandı.
Açıklamada, otobüs yakma, Kepenk kapatma gibi eylemler eleştirilirken, gençlik örgütünün Öcalan’ın sürdürdüğü sürece göre konumlandırılacağı, yürütülecek sürece karşı kendisini hazır hale getireceği ifade edildi.
Kararlarda, hükümetin sık sık rahatsızlığını vurguladığı eylem biçimleri eleştirilerek, kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma gibi eylem tarzları reddedildi; bu davranışlar “Eylem kırıcılık” olarak değerlendirildi.