Haberler

PKK'lılar Kalaşnikofla yol kestiler

Haber Tarihi: 15 Ara 2014

PKK'lılar Kalaşnikofla yol kestiler

Cizre'de dün gece silah sesleri duyuldu... Baş aktör ise her zaman olduğu gibi yine pkk oldu... Pkk'nın gençlik yapılanması yol kesip yoldan geçen araçtakilere kimlik kontrolü yaparken, ellerinde kalaşnikof tüfek bulunanlar da köşe başlarını tuttuklar... Benzer görüntüler istanbul okmeydanı'nda da vardı.... Ayrıca diyarbakır'da iki gündür süren demokratik toplum kongresi'nden yine ilginç bir öneri geldi... ''Çözüm için öcalan serbest kalınmalı'' denildi

Cizre' de pkk'nın gençlik yapılanması yine sahnedeydi... Bir yandan kimlik kontrolü yapıldı... Diğer bir yandan silah sesleri duyuldu Pkk'nın gençlik yapılanması yurtsever devrimci gençlik hareketi üyeleri önce yol kesip yoldan geçen araçtakilere kimlik kontrolü yaptı.Ak parti binası, bir okul ve karakola ses bombalı ve molotoflu saldırı düzenleyen gruplar, ara sokaklarda polisle çatıştı. Mahalle aralarından sık sık silah sesleri duyuldu.

Yol kesen gruplar, polisin bölgeye gelmesini önlemek için durdurdukları araçları yolun ortasına çekerek barikat yaptı Polis pkk'lı gruba müdahalşe ederken , 1 gösterici çocuk yaralandı İstanbul okmeydanı'nda ise pkk'nın şehir yapılanması yol kesip kimlik kontrolü yaptı. Ellerinde kalaşnikof olan pkk'lıların tişörtlerinde okmeydanı beritan timi yazısı dikkat çekti...Öte yandan diyabakır'da düzenlenen demokratik toplum kongresi'nin (dtk) olağan genel kurulu'ndan ilginç bir öneri geldi... Çözüm sürecinin devam için pkk lideri abdullah öcalan serbest bırakılsın denildi İstekler bununla da sınırlı değildi... Bir de pkk'nın terör örügüt listesinden çıkarılması istendi.