Haberler

Polisle Trabzonspor taraftarı arasında arbede çıktı

Haber Tarihi: 13 Oca 2015

Polisle Trabzonspor taraftarı arasında arbede çıktı

Bugün duruşması gerçekleşen Aziz Yıldırım ve 6 kişinin adliyede davaları sürerken Trabzonsporlu tarafrarların açıklama yapmak için geldiği Adliye önünde kargaşa çıktı. Aziz Yıldırım ve 6 kişinin şike süreci davasının yeniden yargılanma kararından sonra Trabzon tarafından oldukça sert tepki geldi.

Metrobüs durağının bulunduğu bölümde önlem alan polis ile açıklama yapmak için adliye önüne ilerlemeye çalışan Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı.

Bu arada adliye önünde polis barikatını aşmayı başaran bazı Trabzonspor taraftarlarıyla birkaç Fenerbahçeli taraftar arasında kavga yaşandı. Yumruklu kavgayı araya giren polisler önledi. 2 kişi gözaltına alındı.

METROBÜSTE GÖZALTI

Adliye önünde açıklama yapmak istediklerini söyleyen Trabzonspor taraftarı uzun süre polise direndi. Polis tarafından Metrobüs üst geçidine çıkarılan taraftarlardan bazıları o sırada tek başına Adliyeye gelen Fenerbahçe formalı bir taraftarla tartıştı. Trabzonspor taraftarları Polisin Fenerbahçeli taraftara da engel olmasını istedi. Bu sırada 2 Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli gencin formasını yırttı. Ardından da saldırdı. Araya giren Spor Polisi ekipleri saldırıda bulunan kişileri gözaltına aldı. Bölgede polisin aldığı önlemler devam ediyor.

YENİDEN YARGILAMA BAŞLADI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davası kapsamında yeniden yargılanması başladı! Yıldırım ve diğer 5 sanık, hüküm giymelerine neden olan tapelerin delil vasfını yitirdiğini belirterek beraat isteyecek. Duruşma için olağanüstü güvenlik tedbirleri uygulayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'özel tim'i görevlendirdi. Çağlayan Adliyesi’ndeki davada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici İlhan Ekşioğlu’nun yanı sıra Olgun Peker, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, Selim Kımıl hakim karşısına çıkacak. Trabzonspor Kulübü ise davaya müdahil olarak katılacak.

Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun telefon dinlemeyle delil elde edilmesini düzenleyen 135 ve 140. maddelerinde yapılan değişiklik sonrası Yıldırım ve 5 sanık hüküm giymelerine neden olan tapelerin delil olma niteliğini yitirdiğini belirtip yeniden yargılama talebinde bulunmuştu. Örgüt kurmak, şike yapmak ve teşvik primi vermek suçlarından toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve bunun 1 yılını yatan Aziz Yıldırım, Yargıtay’ın onamasından sonra 2 yıl 2 ay daha hapis cezasıyla karşı karşıyayken yeniden yargılama talebinde bulundu ve kabul edildi. Ve şimdi Türkiye, bundan sonra ne olacağı sorusuna odaklandı.

Öte yandan Trabzonspor'un avukatları yeniden görülen "Futbolda Şike" davasında "reddi hakim" talebinde bulundu.