Haberler

Prandelli kime teşekkür etti

Haber Tarihi: 19 Eki 2014

Prandelli kime teşekkür etti

Fenerbahçe’yi 2-1’le geçen G.Saray’ın teknik patronu Prandelli, bu tip maçlarda futbolcuların parayı düşünmediklerini ve yüzde yüzlerini sahaya verdiklerini vurguladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, derbi maçta Fenerbahçe'ye karşı aldıkları 2-1'lik galibiyetten duydukları memnuniyeti ifade ederken, ilk olarak kulüp doktorları ile fizyoterapistlerine teşekkür etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Prandelli, sakatlığı bulunan Burak Yılmaz dışında, Olcan Adın ve Felipe Melo'nun da derbi maçta oynamama ihtimalleri olduğunu belirterek, "Maçı değerlendirmeden önce, kulüp doktorlarımız ve fizyoterapistlerimizi tebrik etmek istiyorum. Burak Yılmaz'ı iyileştirdiler ve maça yetiştirdiler. Kimse bilmiyordu ama Olcan Adın ile Melo da oynayamayabilirdi" şeklinde konuştu.

Prandelli, Olcan'ın dün yapılan antrenmanda sakatlandığını, Melo'nun ise hasta olduğunu ve zaman zaman kustuğunu aktararak, bugün sahada olmalarını sağlık ekibinin başarısına bağladı.

"Futbolcular böyle maçlarda para düşünmez"

İtalyan teknik adam, ödemelerinde gecikme olduğu haberleri çıkan Sneijder'in bu maçtaki performansının sorulması üzerine, bu tip maçlarda paranın ikinci planda olduğunu belirtti.

Yıllardır futbolun içinde bulunduğunu aktaran Prandelli, "Deneyimlerime göre, profesyonel futbolcular bu tip maçlarda parayı düşünmezler ve sahada yüzde 100'lerini verirler. Bu akşamki performansının da ödemelerle bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Sneijder'in zaman zaman savunmaya yakın oynaması konusunda da İtalyan teknik adam, "Eğer onu maça ileride başlatırsak, rakip savunmanın hedefi haline gelebiliyor. Onu oyun içinde yavaş yavaş ileriye taşımayı planlıyoruz. Böyle bir taktiksel anlayışımız var" değerlendirmesi yaptı.

"İkinci yarıya iyi başladık"

 Cesare Prandelli, tutuk bir oyun sergiledikleri ilk yarının ardından, yaptıkları bazı taktiksel değişiklilerle ikinci yarıya daha farklı başladıklarını dile getirdi.

Taktiksel anlamda organize olup, oyun hızını kombine etmeleri halinde maksimumu yakalayabileceklerini aktaran Prandelli, "İlk yarı sonunda 3 tane taktiksel hata ve birkaç pozisyon düzelttik. İkinci yarıda oyuna tekrar başladığımızda farklı bir Galatasaray ortaya çıktı. Bunları geliştirdikçe maksimuma ulaşacağız" dedi.

Bazı oyuncularının oyun içinde tribünler tarafından ıslıklandığının aktarılması üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Ben sahada, ıslıklara karşı alkışlarla tepki veren bir takım gördüm ve bundan da mutluluk duydum. Hiçbir zaman morallerinin bozulmaması gerekiyor. Taraftarımızın her zaman bizi desteklemesini istiyoruz ama futbolda bireysel hatalar da mevcut. Bu da taraftarı etkileyebiliyor. Bu gençleri çalışırken görmenizi isterim. Gerçekten çok çalışıyorlar. Formayı kapmak için her şeyi yapıyorlar. Taraftarlarımızın da onlara olumlu yaklaşması gerekir" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'nin taktiksel anlayışı oturmuş"

Fenerbahçe'nin 10 kişi oynadığı bir maçta galip geldiklerinin hatırlatılması üzerine Prandelli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe 3 yıldır aynı futbolcularla oynuyor. Oyun kurma şekilleri ve taktiksel anlayışları oturmuş durumda. Gelişi güzel oynayan bir takım değiller. Biz de zaman içinde bunu yakalamak istiyoruz. Tabii ki bizim burada asıl teşekkür etmemiz gereken taraftarımızdır. Desteklerini bizden hiç eksik etmediler."