Haberler

Prandelli'den şok açıklama

Haber Tarihi: 19 Kas 2014

Prandelli'den şok açıklama

Galatasaray'ın İtalyan çalıştırıcısı Cesare Prandelli, Fenerbahçelileri kızdıracak açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda oynanan karşılaşmalarda Fenerbahçe'ye çok fazla penaltı verildiğini ifade etti.

Metin Oktay tesislerinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan İtalyan teknik adam gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bir basın mensubunun 'Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ilk yarı bittiğinde en yakın rakibimize 7-8 puan fark atarız' cümlesini hatırlatılması üzerine Prandelli, "Son haftalara baktığımda benim gördüğüm Fenerbahçe'ye çok penaltı verilmesi. İlk yarının bitimine 8 hafta kaldı, biz ilk yarı sonunda lider olmak istiyoruz." diye cevap verdi.

Sezon sonunda mutlaka şampiyon olacaklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, "Biz bu sezon en zor günlerimizde birlik ve bareber olmayı başardık. Sezon sonunda şampiyon olmayı yönetici, teknik adam, oyuncu ve taraftarlarımız olarak hepimiz istiyoruz. Biz bir aileyiz ve şampiyon olacağız." diye konuştu.

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşma için ise "Zor bir maç olacak. Rakip hoca değişikliğine gitti. Bu durum rakibi motive eder. Biz pozitif serimizi sürdürmek gerekiyor." dedi.

Bir gazetecinin, 'Avrupa basınında Sneijder hakkında transfer haberleri yer alıyor. Takımdan ayrılacağı konuşuluyor. Bu doğru mu?' şeklindeki sorusuna ise tecrübeli teknik adam, "Bunlar doğruluk payı olmayan haberler. İstek olursa değerlendirmeye alınır mı alınmaz mı bilmiyorum. Kendisiyle konuştuğumuzda doğru olmadığını söyledi. Doğruluk payı olduğuna ben de inanmıyorum." diye cevap verdi.

ÇİFT FORVET OYNAMAK ZOR

İtalyan teknik adam, bir gazetecinin, 'Çift forvetle oynamayı düşünüyor musunuz? Burak ve Umut ikisi birden oynayabilir mi?' sorusuna ise "Bu ikili uzun yıllar birlikte oynadılar. Çift forvet oynadığınız zaman forvet arkası oyuncularda dizmek zor oluyor. Trabzonspor maçında nasıl oynatırım onu düşünmedim. Çift forvet oynamak sorun değil. İleriye çıkmak önemlidir. Bayern Münih'e bakarsanız sanki forvet yokmuş gibi oynuyorlar. 5-6 oyuncu ileri hücum yapıyorlar. Çift forvetle oynamak önemli değil daha öne çıkıp atak yapabilmek önemli." diye cevap verdi.

Ocak ayında takıma tranfser olup olmayacağı sorusuna ise Prandelli, "Bu konuyu konuşmaya başladık. En önemli noktamız kadromuzu küçültmek olacak. 32 futbolcu ile çalışıyoruz. Bu sayıyı 20-22 futbolcuya indireceğiz. Gidecek oyuncular konusunda liste yapmadık. İyi veya kötü ayırmamak gerekiyor. Buraya geldiğimde daha önceden kalan bir durumdu. 20 tane futbolcumuz olsun. Geldiğimde 33 tane futbolcu vardı. Herkesi memnun etmek ve motive olmak zor oluyor." diye konuştu.

"Galatasaray'a geldiğinize pişman oldunuz mu?" şeklindeki bir soruya ise İtalyan teknik adam, İstanbul'a turist olarak gelmediğini ve çalışmaya geldiğini belirterek, "Bana futbolcu alamayacağımız söylenmişti. O durumdan sonra kendimi geriye çekemezdim. Elimizdeki futbolcuları değerlendirip çalışmamız gerekiyor. Bu durumu bildikten sonra gitmedim. Burada kaldım. Ben her zaman çalışıyorum. İstanbul'da turist gibi gezmiyorum ve çalışıyorum." cevabını verdi.

İtalyan teknik adam, 'Kadro istikrarı ne zaman sağlanacak. Şampiyon olacak takım hiç gol atamadı?' şeklinde gelen bir soruya ise "Üç gol attığımızda ikinciye 10 puan fark atmış duruma geliriz. Bütün takımlar hem Avrupa'da hem Türkiye'de farklı onbirlerle çıkabiliyor. İstikrarlı olan takım göremezsiniz." diye cevap verdi.

Prandelli, affedildikten sonra kadroya dahil olan Sabri'nin yeni ve iyi bir tranfser olduğunu da sözlerine ekledi.