Haberler

Prandelli'nin Şon Şansı

Haber Tarihi: 10 Eki 2014

Prandelli'nin Şon Şansı

Galatasaray teknik direktörü Prandelli için Fenerbahçe derbisinin anlamı çok büyük. İtalyan teknik adam bu maçı kurtuluş sınavı olarak görüyor. Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli için önündeki 180 dakikada kader sınavları anlamını taşıyor.

İtalyan çalıştırıcı, 18 Ekim’de oynanacak Fenerbahçe derbisi ve 22 Ekimdeki Borussia Dortmund karşılaşmalarını kazanıp elini güçlendirmek istiyor. Bu nedenle de İtalyan teknik adam her iki maçtan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyor. Bu sınavlardan Fenerbahçe derbinin anlamı çok daha farklı. İki takım arasındaki ezeli rekabet nedeniyle, Fenerbahçe karşısında alınacak galibiyet, Prandelli’nin hem elin güçlendirecek hem de koltuğunu sağlamlaştıracak. Bunun fakında olan Prandelli, Fenerbahçe derbisinde sahaya süreceği 11 için ince eleyip sık dokuyor. İtalyan teknik adam, Türk Telekom Arena’da oynanacak mücadelede sahaya en formda isimleri sürmenin planlarını yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde gazetecilerle sohbet yapan tecrübeli teknik adam, kadroda revizyon sinyalleri verdi. 4-2-3-1 sistemiyle derbiye çıkacağını ifade eden Prandelli, kaleyi yine Muslera’ya verecek. İtalyan teknik adamın savunma dörtlüsü ise bir sakatlık yaşanmaması halinde Tarık Çamdal, Chedjou, Semih ve Telles’ten oluşacak. Bu dörtlünün hemen önünde Melo ve Sneijder yer alacak. Prandelli’nin derbi sürprizinin ise Hamit Altıntop olması bekleniyor. Orta sahanın sağını Hamit’e teslim etmeyi planlayan tecrübeli teknik adamın bu mevki için düşündüğü diğer isimler Olcan ve Selçuk.

Prandelli’nin gözü şu anda sakatlığı devam eden ve Florya’da tedavisi süren Burak Yılmaz’da. Kulüp doktorundan Burak’la ilgili sürekli bilgi alan Galatasaray teknik direktörü, yıldız oyuncunun Fenerbahçe maçına yetiştirilmesini istiyor. Burak Yılmaz'ın önümüzdeki hafta çarşamba günü antrenmanlara başlaması halinde Prandelli, golcü futbolcuyu Fenerbahçe derbisinde kadroya alacak. Aksi takdirde İtalyan teknik adam, formayı Umut Bulut’a verecek.

Bu arada Portekiz 21 yaş altı Milli Takımı’nda sağ arka adalesinden sakatlanan Bruma beklenenden daha hızlı takıma döndü. Milli takım yetkilileri ile görüşen Galatasaray sağlık heyeti, genç futbolcunun tedavisine İstanbul'da devam edilmesini istedi. Türkiye'ye dönen Bruma, özel bir tedavi yöntemiyle hazır hale getirildi. Bruma’nın antrenmanlarda bir hayli hırslı olması, derbi öncesi Cesare Prandelli'nin elini güçlendiren faktörlerden biri oldu. Genç oyuncu ile özel olarak ilgilenen İtalyan hoca, Bruma’yı derbi maçın gidişatına göre itici güç olarak kullanmayı planlıyor.