Haberler

Prandelli'nin Fener'i imha planı

Haber Tarihi: 14 Eki 2014

Prandelli'nin Fener'i imha planı

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisine hızlı başlayarak ilk 30 dakikada gol bulmayı hedefliyor.

Galatasaray'da cumartesi günü TT Arena’da oynayacağı Fenerbahçe derbisinin taktiğini belirlemeye başladı.. Teknik direktör Cesare Prandelli hücum pres yaparak rakibini durdurmayı amaçlıyor.

Derbide ilk 30 dakikanın önemli olduğunu düşünen Prandelli, maça hızlı ve baskılı başlayıp skor avantajını elde etmek isterken, oyuncularını özellikle rakip sahada pres yapmaları konusunda uyardı. İtalyan antrenör, kadro yapısını da bu anlayışa göre şekillendirecek..

Prandelli’nin futbolcularına, birbirlerine yakın olup kısa mesafede oynamaları gerektiğini anlattığı öğrenildi. Saha içinde oyuncular arasındaki mesafeyi daraltmak isteyen tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe derbisinde hücum baskısının galibiyeti getireceğine inanıyor.

Burak Yılmaz'ın sakatlık durumuna göre forvetteki seçeneğini belirleyecek olan tecrübeli hoca; orta sahada Melo, Selçuk ve Sneijder'e forma verecek. Prandelli, milli takımlardan dönecek Olcan, Hamit, Dzemaili ve Bruma'nın idmanlardaki performanslarını da yakından takip edecek.

Beklerde kim olacak?
Deneyimli teknik direktörün savunmada ise Tarık, Chedjou, Semih ve Telles'e şans vermesi bekleniyor. Ancak yabancı kuralından dolayı Hakan Balta'nın, Telles'in yerine sol bekte görev alması da ihtimaller arasında. Prandelli'nin defans için bir diğer seçeneği ise Veysel'i sağ bekte oynatıp Tarık Çamdal'a savunmanın solunda görev vermek. Galatasaray’ın, özellikle Fenerbahçe'nin hızlı hücumlarına engel olmak için savunmada alınacak önlemleri çalışacağı kaydedildi.