Haberler

Prandelli'ye Saffet Susiç sorusu

Haber Tarihi: 9 Kas 2014

Prandelli'ye Saffet Susiç sorusu

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 2-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçına ilişkin, "Organize bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. Maçın ilk 30 dakikasını iyi yönettik" diye konuştu.

Prandelli, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geriye çekilince rakibe fırsat verdiklerini belirterek, "Zor bir statta iyi bir maç oynadık. Organize bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. Maçın ilk 30 dakikasını iyi yönettik" dedi.

Basın mensuplarının, maça iyi başlayan Galatasaray'da daha sonra ciddi bir düşüş olduğu ve Umut Bulut'un oyuna girmesiyle takımın performansının değiştiği yorumu üzerine Prandelli, "Oyuna devamlılık getirmemiz gerekiyor, bunun farkındayız. Daha çok öne çıkmamız gerektiğini biliyoruz. Umut ilk 11 oyuncusu, oynasa da oynamasa da her zaman hazır olan bir oyuncu. Umut'u soktuğumuzda oyuna derinlik kazandırabiliyor, takımın boyunu da uzatabiliyor. Önemli bir futbolcu" değerlendirmesinde bulundu.

"Spekülasyon mesleğimizin bir parçası"

Alınan her mağlubiyetten sonra teknik direktörle ilgili spekülasyon yapıldığının hatırlatılması üzerine Prandelli, şöyle konuştu:

"Spekülasyon mesleğimizin bir parçası. Galatasaray 10 yıldır bu kadar puan toplamamıştı. Çok çalışıyoruz. Spekülasyonlar her zaman sıfır puan getirir. Biz şu an birinciyiz."

Bosna Hersek Teknik Direktörü Saffet Susiç'in Galatasaray'dan iki yöneticiyle görüşmesi ve milli takımı bırakamayacağı şeklindeki açıklamaları ile ilgili düşünceleri sorulan Prandelli, bunun bir spekülasyon olduğunu ve bu nedenle yorum yapmayacağını ifade etti.

"Burak, Türkiye'nin en büyük golcüsü..."

Prandelli, eleştirilen Dzemaili ile ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:

"Dzemaili ilk yarıda önemli pozisyon buldu. Pozisyonu kendisi kurdu. İkinci yarıda da aynen böyle oldu. Yabancı oyunculara alışmaları için biraz zaman tanımamız gerekiyor. Sorun olacağını sanmıyorum. Gayet de iyi oynadı. Değişiklikte her zaman taktiksel açıdan bakarım. O anda derinliğe daha çok önem verdim. Derinliği görmemiz gerekiyor. Sneijder, Borussia Dortmund maçında hafif sakatlık yaşadı ama oynamak istedi. İlk 20 dakikada iyi işler yaptı, doğru pozisyonlarda doğru işler yaptı. Taktiksel değişiklik yaptığımda takımı daha iyi yere taşımak için yaparım. O anda da bu değişikliği yaptım."

Burak Yılmaz'ın 4 pozisyondan yararlanamadığının hatırlatılması üzerine Prandelli, "Ben her zaman performansa bakarak değerlendiririm. Kendisi 4 pozisyon buldu ve kurdu. Değerlendiremedi, şanssızlık oldu. Maç esnasında karakteri olsun, duruşu olsun gayet iyi. İyi bir performans gösterdi. Savaştı. Türkiye'nin en büyük golcüsü olduğunu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.