Haberler

Rekorları altüst etti

Haber Tarihi: 14 Kas 2014

Rekorları altüst etti

Fenerbahçe Ülkerli Andrew Goudelock, sarı-lacivertlilerin Bayern Münih'i 93-86 yendikleri maçta 10 tane üç sayılık basket atarak, THY Euroleague’de bir maçta en fazla üçlük atan oyuncu oldu. Goudelock ayrıca 40 ile bu sezonun performans indeksi rekorunu kırarken, maç sonrası koç Obradovic yıldız oyuncunun performansı için "Hiç normal değil!" dedi.

Fenerbahçe Ülker dün akşam THY Avrupa Ligi'nde Bayern Münih'i rakip sahada 93-86 mağlup ederken, sarı-lacivertli oyuncu Andrew Goudelock müthiş bir performans ortaya koydu.

Sarı-lacivertli temsilcimizin sezon başında transfer ettiği ABD'li oyuncu, Alman ekibinin potasına tam 10 tane üç sayılık basket atarak 'Avrupa Ligi'nde bir maçta en fazla üç sayılık atan sporcu' olarak tarihe geçti.

Üç sayılıklarda 13'te 10 gibi inanılmaz bir yüzde yakalayan Andrew Goudelock, karşılaşmayı 34 sayı, 3 ribaund 4 asistle tamamladı.

Avrupa Ligi'nde daha önceki 3 sayılık basket rekoru 9 isabetle Thomas Kelati, Saulius Stombergas ve Mirza Teletovic'e aitti.

Maça damgasını vuran Goudelock aynı zamanda 40 ile bu sezonun performans indeksi rekorunu da kırdı.

En çok sayı atanlar arasına girdi

Amerikalı oyuncunun rekorları bununla da bitmedi. 34 sayı kaydeden Goudelock, Fenerbahçe Ülker tarihinin Avrupa Ligi'nde bir maçta en çok sayı atan oyuncusu oldu. Türk takımlarının formasını giyen oyuncular arasında ise Avrupa Ligi'nde sayı rekoru 41 sayı ile Kaspars Kambala'ya ait. Bu oyuncuyu 35'er sayı ile Willie Solomon ve Zoran Erceg takip ederken, Goudelock, Harun Erdenay ile birlikte 4. sırayı paylaştı.

Obradovic de şaşırdı

Andrew Goudelock'un bu performansına en ilginç yorum, Sırp koçu Zeljko Obradovic'den geldi. Ünlü çalıştırıcı, "Bir oyuncudan 10/13 üç sayılık isabeti gelmesi normal değil. İdmanlarda dış atış kullanabileceğimizi konuşuyoruz. Bundan mı kaynaklanıyor yoksa motivasyon mu bilemiyorum ama mükemmel bir yüzde ile oynadı" değerlendirmesinde bulundu.