Haberler

Riva'da Mutlu Son

Haber Tarihi: 22 Kas 2014

Riva'da Mutlu Son

Galatasaray’ın kurtuluş reçetesi olarak nitelendirilen Riva Projesi için 2. Başkan Hamdi Yasaman 800 villalık ruhsat alındığını açıkladı. Mayıs ayına kadar projenin belirli bir noktaya geleceğini belirten Yasaman, tek bir villadan kulüp kasasına 1 milyon dolar gireceğini belirtti.

Sarı-Kırmızılı kulübün 2. Başkanı Hamdi Yasaman Galatasaray’ı mali krizden çıkartacak olan projeyi açıkladı. Gayrimenkulleri satmak yerine değerlendirme yoluna gideceklerini belirten Yasaman, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Riva’da alınmış 800 villalık ruhsatımız var. Bunu değerlendirmek gerekir. Gayrimenkul yatırım ortaklığını da düşünüp, Galatasaray için yararlı olup olmadığını tespit edeceğiz. Mayıs’a kadar belli bir yere getireceğiz” dedi.

Borç Bitecek, Sermaye Kalacak

Yasaman’ın açıkladığı proje kapsamında Galatasaray’ın tüm borçlarından kısa vadede kurtulacağı hesaplanıyor. Avrupa Aslan’ının yapılacak projede ki her villadan 1 milyon dolar gelir elde edeceği hesap edildiğinde 800 villadan toplamda 800 milyon dolarlık gelir bekleniyor. Kulübün mevcut borcunun 1 milyar dolar olduğuda kulislerde konuşulan bir başka detay. Yani Galatasaray’ı bu proje kısa vadede büyük bir refaha kavuşturacağa benziyor.

Yıldızlara Satış Onayı Yok

İkinci Başkan Yasaman’ın konuşmasında bir diğer detay ise Galatasaray’ın elinde bulunan yıldız oyuncular hakkında… Son günlerde basında sıkça konuşulan yıldızların satılacağı yönünde ki haberlere istinaden Yasaman, “Yıldız oyuncularımızla yürümek istiyoruz. Seyirci yıldız futbolcu ister. Yıldızlarımızı satmak, seyirci kaybı ve para kaybı demek. Ne Muslera ne de Sneijder’le ilgili bir satış kararımız var. Bruma için de aynı şey geçerli. Bazı yedek kalan, oynamayan oyuncular satılabilir ya da kiralanabilir. 41 oyuncumuz var, bu şişkin kadroyu azaltmak gerekir” dedi.