Haberler

Russel Crowe şaşırtmaya devam ediyor

Haber Tarihi: 4 Ara 2014

Russel Crowe şaşırtmaya devam ediyor

Dünyaca ünlü Avusturyalı yıldız yönetmen ve aktör Russel Crowe, çektiği ‘The Water Diviner’ filmini değerlendirdi. Çanakkale Savaş'ını hic Türklerin açısından bakmadığı için utandığını ifade etti.

“BİR DAKİKA BİLE TÜRKLERİN TARAFINDAN BAKMADIĞIMI FARK ETTİM”

Filmi çektikten sonra bakış açılarının yanlış olduğunu ifade eden Crowe, geçtiğimiz günlerde de “Gelibolu’da bağımsız bir ulusu işgal ettik” itirafında bulunmuştu.

Russel Crowe şaşırtmaya devam etti filmle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Filmin ana karakterinin, daha geniş kapsamda Avustralya ve Yeni Zelanda’nın Birinci Dünya Savaşı sonrası tecrübe ettiği kederi hissettim ve anladım. Ancak asıl beni canlandıran, aynı anda hem ilham verici hem de özünde utanç verici olan şey, durumu bir dakika bile Türklerin perspektifinden düşünmediğimi fark etmek oldu. Durumu hiç bu açıdan değerlendirmemiştim. Utandım.”

“GELİBOLU’DAKİ SICAK KARŞILAMAYA ŞAŞIRDIM”

Senaryoyu okur okumaz bu filmi yapmak istediğini Belirten Crowe, “Hazırlık aşaması için Gelibolu’ya geldiğimde bana gösterilen sıcak karşılamaya şaşırdım. Sadece bir film yıldızı olduğum için değildi bu. Mezarlıkları dolaşırken yanıma birisi geldi ve nereli olduğumu sordu. Yeni Zelandalı olduğumu söyledim. Konuşmayı sürdürmek istedi. Bu, varsaymadığım bir derinlikte onlarla kişisel bir bağlantı gibi oldu” dedi.