Haberler

Süper Lig ekibine büyük şok

Haber Tarihi: 12 Kas 2014

Süper Lig ekibine büyük şok

Mersin İdmanyurdu’nun küme düşürülme riskiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi.

Bulgar basınında çıkan haberlerde, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu’nun, 2011-2012 sezonunun devre arasında CSKA Sofya’dan renklerine kattığı Bulgar futbolcu Spas Delev’in transferi nedeniyle küme düşürülme riskiyle karşı karşıya kaldığı ileri sürüldü.

İddialara göre, FIFA halen bu transferden dolayı Mersin İdmanyurdu’ndan 660 bin Euro alacaklı olan CSKA Sofya lehinde karar verdi.

Mersin İdmanyurdu’na hali hazırda 50 bin Euro ceza kesen FIFA’nın 660 bin Euro’luk meblağın ödenmesi için de kırmızı lacivertli ekibe 26 Aralık’a kadar süre tanıdığı öne sürüldü.

Bulgaristan'ın en popüler spor haberi sitelerinden Topsport.bg, Mersin İdmanyurdu’nun bu parayı ödememesi halinde, puan silme ya da küme düşme cezasına çarptırılacağını iddia etti. Site, CSKA Sofya’nın 60 bin euro indirime gitmeye de razı olduğunu bildirdi.

Sol kanatta forma giyen Delev, Mersin İdmanyurdu'ndan ayrıldıktan sonra eski kulübü CSKA Sofya'ya döndü. Daha sonra İspanya'nın Las Palmas Kulübü'ne transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, bu yıl başında tekrar ülkesine dönerek Lokomotiv Plovdiv'e imza attı.

Delev, Mersin İdmanyurdu'nda sadece 12 maç forma giyebilmişti.