Haberler

Saldırıda öldürülen 3 polis için Paris'te tören

Haber Tarihi: 13 Oca 2015

Saldırıda öldürülen 3 polis için Paris'te tören

Fransa’daki Charlie Hebdo saldırısında yaşamını yitiren 3 polis için Paris’teki tören düzenlendi. Charlie Hebdo karikatür dergisinin Paris’te bulunan bürosuna geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda yaşamını yitirenlerden 3'ü polis memuruydu.

Derginin yazı işleri toplantısı sırasında gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren polis memurları Franck Brinsolaro, Ahmed Merabet ve Clarissa Jean-Philippe için Paris Polis Merkezi’nde resmi tören düzenlendi. Polis memurlarının ailelerinin ve çalışma arkadaşlarının da bulunduğu resmi töreni Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yönetti.

Tören sırasında yaşamını yitiren polis memurlarının Fransız bayraklarına sarılı tabutlarına şeref nişanı takdim eden Hollande, yaşamını yitiren kişilerin ölümünden sonra bağışlandığını ifade etti. Hollande törende yaptığı konuşmasında polis memurları ile gurur duyduğunu belirterek, “Polisler biz özgür yaşayalım diye yaşamlarını yitirdiler. Fransa karşılaştığı zorluklar karşısında asla boyun eğmeyecek” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’in tören sırasında ilk olarak yaşamını yitiren Müslüman polis Ahmed Merabet’in ailesine taziye dileklerini sunması da dikkat çekti.