Haberler

Savcılık soruşturma başlattı

Haber Tarihi: 20 Kas 2014

Savcılık soruşturma başlattı

TT Arena'da maç sonrası yaşanan olayların yanskısı hala devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Volkan Demirel'e edilen küfürlerden dolayı soruşturma başlattı.

KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR

Küfürlü saldırıdan dolayı kişilerin kimliklerinin tespiti için İstanbul Emniyet Müdürlüğü spor Şube Müdürlüğü'ne talimat verildiği, bu talimat çerçevesinde kamera kayıtlarının çok sıkı incelendiği öğrenildi.

 GÖZLER OTOPARK KAPISINDA BEKLEYEN TARAFTAR GRUBUNDA

Savcılığın dikkatini maçtan 1 buçuk saat sonra bile dağılmayıp otopark kapısında bekleyen 500 kişilik taraftar grubuna yönelttiği öğrenildi. Soruşturma çerçevesinde bu taraftar grubunun hangi nedenle dağılmayıp toplu şekilde beklediği araştırılıyor. Savcılık bu sorunun yanıtının yanı sıra, bu grupta Volkan Demirel'e yönelik küfür eden kişilerin olup olmadığının belirlenmesini istiyor.

KORUMALAR DA "BİZİ DARP ETTİLER" DİYE GAZETECİLERDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

A Milli Futbol takımının Pazar günü Kazakistan ile yapığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri maçından sonra gazetecilere yönelik saldırının şüphelisi korumaların, gazetecilerin kendilerini darp ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Korumalar "Sporda Şiddeti Önleme " yasasının ilgili hükümlerine göre 1 yıl müsabakalardan men edilmişti.

KORUMADAN DARP RAPORU

Korumalardan birinin, kafasına aldığı fotoğraf makinesi darbesi ile yaralandığı, buna ilişkin hastane raporunu savcılığa sunduğu öğrenildi. Savcının, korumaların şikayeti üzerine gazetecilerin de ifadesini alacağı öğrenildi.. Gazetecilerin dosyanın şüphelisi olup olmayacakları, görüntülerin incelenmesinden sonra belli olacak.

İDARİ MENAJER TANIK

Savcı İsmail Onaran, olaylar sırasında Volkan Demirel ile birlikte Türk Telekom Arena'da bulunan Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'yı tanık sıfatı ile ifadeye çağırdı.

5 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan ve Türkiye'nin 3-1 galibiyeti ile sonuçlanan maçtan sonra kaleci Volkan Demirel'in stattan ayrılışı sırasında meydana gelen olaylarda gazetecilere saldıran 5 koruma gözaltına alınmış ve adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi. Mahkeme, savcılığın adli kontrol talebini kabul etmeyerek şüpheli korumaları serbest bırakmıştı.