Haberler

Siyasilerden Kobani Tepkileri

Haber Tarihi: 9 Eki 2014

Siyasilerden Kobani Tepkileri

Kobani eylemleriyle başlayan şiddet olayları siyasetçilerinde gündeminde. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Kaos büyürse misliyle karşılık veririz" dedi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtuluş, HDP'nin sokağa çıkın çağrısını akıl tutulması olarak nitelendirdi. Chp lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı. En sert çıkış ise CHP'li İhsan Özkes'den geldi.

Kobani eylemlerinde kan aktı, Türkiye karıştı. Sokaklar savaş alanına döndü. Yaşananlarla ilgili hem hükümet, hem de muhalefet kanadından ardarda açıklamalar geldi.

İlk olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala geçti kameraların karşısına vandalizmin kabul edilmez olduğunu söyledi. ''Kaos büyürse, misliyle karşılık veririz'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de, Işid'i protesto bahanesiyle yapılan şiddet eylemlerinin çözüm sürecini olumsuz etkileyeğini vurguladı.

Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te bulunan bBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtuluş da gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi barış ve demokrasiden bahseden HDP'nin artık kendisiyle çeliştiğini belirtti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, İzmir'de yanıtladı gazetecilerin sorularını vatandaşları sağduyulu olmaya olmaya çağırdı. Hükümetin yanlış dış politika izlediğini kaydetti. 

En sert çıkışı ise CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes yaptı. ''Bayram günü Türkiye yangın yerine döndü'' dedi.

Diyarbakır'da konuşan Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker de Kobani eylemleri konusunda aileleri uyardı. Sukünet çağrısında bulundu.