Haberler

Sokak hayvanları donuyor

Haber Tarihi: 10 Oca 2015

Sokak hayvanları donuyor

Türkiye, son yılların en sert kışını geçiriyor. Eksi 15 dereceyi bulan soğuk havada minik dostlarımız, sokak hayvanları da hayatta kalma mücadelesi veriyor. Soğuk havada yaşam mücadelesi veren binlerce sokak hayvanı var. Onların yardımına hayvanseverler yetişiyor ama yeterli olmuyor. Minik dostlarımızın yaşaması için başta ilgili kurumlar olmak üzere hepimize düşen sorumluluklar var.

Yakın zamanda doğum yapan bu anne köpeğin 12 yavrusu oldu ama üçü son bir haftada aşırı soğuklar nedeniyle öldü. Soğuk havada hayat kalma mücadelesi veren sokak köpeklerine yardım eli hayvanseverlerden geliyor. Hayvanseverlerin söylediği gibi sayıları çok az ve desteğe ihtiyaçları var. En büyük destekçileri de Çankaya Belediyesi. El birliği ile yapılan çalışmada ilk iş yavruların hayatta kalmasını sağlamak. Çankaya belediyesi veterineri tek tek yavrulara aşı yapıyor, ilaç veriyor.

Sokakta yaşayan hayvanlar için su da çok önemli. Kışın yemek artıkları donduğu için köpeklere kuru mama verilmesi gerekiyor. Bu konuda da belediyeden destek alınıyor.
İlaçlar, aşılar, su ve kuru mama sokak hayvanlar için çok önemli ama eksi 15 derece soğukta bu da yeterli değil. Havalar ısınana kadar köpekleri eve götüren hayvanseverler var. Sokak köpekler için konulan mamadan aynı şekilde yiyecek bulmakta zorlanan güvercinler de faydalanıyor.