Haberler

Soru önergesi verildi

Haber Tarihi: 17 Ara 2014

Soru önergesi verildi

Türkiye'yi sarsan 14 Aralık operasyonu günü TRT'de yayınlanan bir programda #edenbulur hashtagi ortalığı karıştırdı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgişn Tanrıkulu bu hashtagi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a sordu.

Meclise taşınan bu konu ile ilgili soru önergesi veren Tanrıkulu, “Basına yansıyan haberlere göre Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) kurumunun Twitterda ’EdenBulur’’ hashtag'i açarak, 14 Aralık medya operasyonu ile ilgili görüş topladığı iddia edilmektedir.” hatırlatmasını yaptı.

Tanrıkulu, bu bağlamda Akdoğan’a şu soruları yöneltti: "TRT’nin 14 Aralık medya operasyonu ile ilgili Twitterda 'EdenBulur’’ hashtag'i açtığı iddası doğru mudur? İddia doğru ise 'EdenBulur' hashtag'in açılmasında sorumluluğu bulunan görevliler kimlerdir?

TRT’nin, 14 Aralık medya operasyonu ile ilgili Twitter’da 'EdenBulur' hashtag’i açması ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?
14 Aralık medya operasyonu ile ilgili Twitter’da 'EdenBulur' hashtag’i açılması TRT‘nin tarafsızlığına gölge düşürmez mi?
TRT’nin 14 Aralık medya operasyonunda yakalanan şüphelileri mahkemelerde yargılanmadan suçlu ilan etmesi hukuka, insan haklarına aykırı değil midir? TRT kurumunun siyasi tarafsızlık kriterleri nelerdir? TRT kurumunun siyasi tarafsızlık kriterlerinin uygulanmasından kim/kimler sorumludur?"