Haberler

Suça karışmış 32 çocuğa mesleki eğitim

Haber Tarihi: 8 Oca 2015

Suça karışmış 32 çocuğa mesleki eğitim

Aralarında 95 ayrı suçtan sabıkası bulunan toplam 32 çocuk için meslek edinme kursu açıldı. Yaşları 15 ile 18 arasında değişen çocuklar yetkililere hem teşekkür etti, hem de yeni bir hayata doğru yelken açtı... Keşke bu tür girişimlerin sayısı daha da artsa çocuklarımız suç işlemek yerine demir işlese... 

Onlar kısa bir süre öncesine kadar sayısız suç işlediler. Ancak artık ellerini suç için değil, seçtikleri meslek için kullanacaklar. Edirne Valiliği, suça sürüklenen yaşları 15  ile 18 arasında değişen çocuklar için harekete geçti. Meslek edindirme kursu açtı.

Aralarında 95 ayrı suçtan sabıkası bulunan toplam 32 çocuğa, Mesleki eğitimler verilmeye başlandı. Projeyle birlikte mesleki eğitim aldıktan sonra istihdam edilecek çocuklar, yeni hayatlarından oldukça memnundu. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin kursu ziyaret etti. Çocuklarla sohbet eden Şahin, onları uyarmayı da ihmal etmedi. Kursa geliş gidişlerinde servis kullanan çocukların sigortaları da işliyor. Ayrıca hem meslek öğreniyorlar, hem de günlük ücret alıyorlar.