Haberler

Türkiye bu operasyonla sarsıldı

Haber Tarihi: 15 Ara 2014

Türkiye bu operasyonla sarsıldı

17 aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının yıldönümüne ramak kala, Türkiye 14 aralık operasyonuyla sarsıldı. Operasyonda bugün yeni gelişmeler yaşandı. Gözaltına alınan 27 kişiden 5'i serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan eski zaman gazetesi yazarı hüseyin gülerce ve yazar ahmet şahin de bugün emniyet'e giderek ifade verdi. Operasyona siyasilerden de tepki gecikmedi. Cumhurbaşkanı erdoğan güvenliğimizi tehdit eden unsurlara izin vermeyiz dedi. Chp ve mhp'den operasyona tepkiler gecikmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 aralık operasyonunu işte bu sözlerle değerlendirdi. Chp lideri kemal kılıçdaroğlu ise operasyona tepki gösterdi.17 aralık 2013'teki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının yıldönümüne ramak kala, türkiye 14 aralık operasyonuyla sarsıldı.
13 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 5'i serbest bırakıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan eski zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ve yazar ahmet şahin de bugün emniyet'e giderek ifade verdi.Gülerce ve şahin ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.Aralarında zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ekrem dumanlı ve samanyolu yayın grup başkanı hidayet karaca'nın da bulunduğu kişilerin emniyetteki sorgusu hala devam ediyor.
Hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunan gazeteci-yazar nuh gönültaş'ın ise yurt dışına çıktığı belirtildi.Operasyonda bunlar yaşanırken bir yandan da siyasiler hükümete ve Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundular.operasyon amerika'nın da gündemindeydi. Abd dışişleri bakanlığı operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada hükümeti eleştiren basın organlarının hedef alındığı belirtilerek, Türkiye'yi yaptığı operasyonlar konusunda emin olmaya davet etti.