Haberler

Türkiye'de ilk olacak

Haber Tarihi: 11 Oca 2015

Türkiye'de ilk olacak

Beşiktaş camiasının bitirilmesini merakla beklediği Vodafone Arena’nın, Haziran ayında yapılması planlanan açılışı, yine ileri bir tarihe sarktı... Kulübün yaşadığı mali kaynak sıkıntısı nedeniyle tamamlanma tarihi sürekli başka bir zamana ertelenen 41 bin 903 kişilik dev spor kompleksinin, bu kez de çatı inşaatının planlaması konusunda sorun yaşandığı için açılışın Haziran’dan Ağustos’a kaydırıldığı öğrenildi. Üst kısmının önemli bir bölümünün kapatılması planlanan stadın, zemininin bozulma riski bulunduğu için bu konuda Alman ve Hollandalı uzmanlarla çalışmaların yürütüldüğü bildirildi.

Galatasaray da yaşamıştı

Üzeri kapalı olduğu için güneş ışığından maruz kalacak bölümü ilk etapta paneller yardımıyla bozulma sorunundan kurtarmayı planlayan Siyah-Beyazlılar, bu uygulamanın da maliyetli olması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Galatasaray’ın sahası Türk Telekom Arena’da da bir dönem görülen sorunun önüne geçmeyi planlayan yönetimin, Fransa’da özel bir çatı yaptırmayı planladığı ifade edildi.

Türkiye’de ilk olacak

Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena, Türkiye’nin ilk akıllı stadı olma özelliğine sahip... Kendi enerjisini kendisi üretecek olan 41 bin 903 kişilik dev spor kompleksinde, 1800 metre karelik Türkiye’nin en büyük Kartal Yuvası ve BJK Müzesi olacak. Stattaki loca sayısı 147, VIP koltuk sayısı 2150 ve loca koltuk sayısı ise 1847 kişi olarak tasarlandı.