Haberler

TFF yeni kararlar aldı

Haber Tarihi: 20 Kas 2014

TFF yeni kararlar aldı

Son zamanlarda Türk Futbolu'nda yaşanan gerginliğie Federasyon yeni alacağı kararla resmen 'Dur' diyecek. Bu kararların arasında en dikkat çeken husus ise hakemlere verilen önemli yetkiler.

Yeni alınacak kararla soyunma odası yöneticiler tarafından basıldığı taktide hakeme 'maç tatil edebilme' yetkisi verilecek. Hakemlere sözlü veya fiili eylemlerde bulunan yöneticilere en az 1 yıl men cezası verilecek.

Federasyonun resmi internet sitesinde yaptığı açıklama şu şekilde:

"Üzülerek söylemeliyiz ki, tüm profesyonel liglerimizde hakemlerimize yönelik hakaret, tehdit, fiziki ve sözlü taciz, darp ve benzeri kabul edilemez eylemler her hafta artarak devam etmektedir. Kurullarımızın aldığı yaptırım kararları incelendiğinde, hakemlerimize yönelik bu tür eylemlerin neredeyse tüm statlarımızda ve tüm liglerimizde yaşandığı net bir biçimde görülmektedir.

Ne yazık ki bu tür olayları gerçekleştirenlere verdiğimiz cezalar, hakemlere yönelik şiddet eylemlerinin önünü kesmeye yetmemektedir. Bu durum TFF yönetimi olarak bizleri yeni önlemler almaya yöneltmiştir.

Futbol Disiplin Talimatı ve Futbol Müsabaka Talimatı'nda yapılan değişikliklerle bu haftadan itibaren müsabaka boyunca yeşil zemin içinde veya dışında, hakem soyunma odası koridorunda, hakem odası önü ve içerisinde hakemlere yönelik her türlü sözlü veya fiili eylemlerde bulunulması halinde müsabaka hakemine karşılaşmayı tatil etme yetkisi de dahil olmak üzere geniş yetkiler verilmiştir.

Hakem soyunma odası veya koridorlarında benzer eylemleri maç sonrası da dahil olmak üzere yapan kulüp yöneticilerine Futbol Disiplin Talimatı uyarınca en az 1 yıl men cezası verilmesi karara bağlanmıştır. Yönetimimiz ayrıca kulüp yöneticilerinin ihlallerine yönelik diğer tüm cezalarda da artırıma gitme zorunluluğu hissetmiştir.

HER SALI HAKEM DEĞERLENDİRİLECEK

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp her hafta Salı günleri medya mensıpları ile bir araya gelerek haftanın hakemlerini değerlendirecek.