Haberler

TIR davasında flaş gelişme

Haber Tarihi: 16 Ara 2014

TIR davasında flaş gelişme

Hatay'ın Kırıkhan İlçesinde Ocak ayında MİT' ait tırların durdurularak arama yapılması ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 19 şüpheli hakkında “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak" suçundan dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014/30800 sayılı soruşturma dosyası ile Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınırlarında MİT TIR'larının durdurulması ilgili 4 şüpheli, Adana’nın Ceyhan ilçesi Sirkeli doğu gişelerinde MİT TIR'larının durdurulması konusunda 15 şüpheli olmak üzere toplam 19 kişi hakkında kamu davası açıldı. Soruşturma dosyasında 41 şüpheli hakkında ise ek-kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

2014/19640 sayılı soruşturması ile de 7 Mayıs 2014 tarihinde Adana ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğüֹ’nde görevli askeri personellerden şüpheli Ö.K., H.G.,G.M., H.K., B.K., H.Ö., E.T.,H.İ.K.,A.Y., M.Ö., C.K.,H.Ü. ve S.Y. hakkında "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar; "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklama" iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.