Haberler

Tahkimden İndirim!

Haber Tarihi: 1 Kas 2014

Tahkimden İndirim!

Geçtiğimiz hafta ki Beşiktaş - SAİ Kayseri Erciyesspor maçında hakeme küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı görerek oyun dışı kalan ve PFDK kararıyla 3 maç men cezası verilen Gökhan Töre'nin cezası 2 maça indirildi.

İşte Yapılan Açıklama;

Beşiktaş A.Ş.'nin, futbolcusu Gökhan Töre'ye; Müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nın 41/1-a. ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men cezası ve 13.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliği ile;
Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşıdığı anlaşıldığından "yaptırımın ertelenmesi" talebinin kabulüne, PFDK'ca verilen 3 resmi müsabakadan men cezasından henüz infaz edilmeyen yalnız 1 resmi müsabakadan men cezasının 1 yıl süreyle ertelenmesine, ertelenmeyen 2 resmi müsabakadan men cezasının ise derhal infazına oybirliği ile (K.2014/244); karar verilmiştir.