Haberler

Tanrıkulu'ndan 'marka' soru önergesi

Haber Tarihi: 5 Ara 2014

Tanrıkulu'ndan 'marka' soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi, yeni Cumhurbaşkanlığı nam-ı diğer 'Ak Saray' daki kullanılan markaları Meclis' taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, meclise verdiği yazılı soru önergesinde hazırladığı şu soruları yöneltti:

''- AKP tarafından Ak Saray olarak adlandırılan AOÇ arazisine kaçak olarak inşa edilen 1.000 odalı binada kullanılan alanlar ve makam odası için mobilyaların, İtalya Meda kenti merkezli 15. ve 16. Lui tarzı mobilyalar üreten Giorgietti Spa firması ile Fransa Paris kenti merkezli Daisy Simon firmasından satın alındıkları iddiası doğru mudur?

- Kullanılan alanlar ve makam odası için İtalyan firması Giorgietti ile Fransız Daisy Simon’dan satın alınan koltuklardan bir tanesinin fiyatının 25 bin Euro yaklaşık 75 bin TL. Olduğu iddiası doğru mudur?

- İtalya/Meda kenti merkezli Giorgietti Spa firması ile Fransa/Paris kenti merkezli Daisy Simon firmalarına Ak-saray olarak adlandırılan yapıda kullanılmak üzere satın alınan mobilya eşyaları için sözkonusu firmalara veya Türkiye deki distribütörlerine toplam ne kadar ödeme yapılmıştır?

- Giorgietti Spa firması ile Daisy Simon firması veya bu firmaların Türkiye distribütörleri tarafından 2013 yılında ve 2014 yıl içerisinde Türkiye merkezli herhangi bir vakıf veya derneğe nakdi bağış yapılmış mıdır?

- Yapıldıysa hangi vakıf ve derneklere ne kadar tutarlarda maddi bağışlar yapılmıştır?

- AKP tarafından Ak Saray olarak adlandırılan AOÇ arazisine kaçak olarak inşa edilen 1.000 odalı binada kullanılan tüm mefruşat ve tefrişat malzemeleri için yurtiçi ve yurtdışındaki hangi firmalara ne kadar tutarlarda ödemeler yapılmıştır?

- Ödemeler hangi kurum-kuruluşlar tarafından ve hangi banka veya bankalar aracılıklarıyla yapılmıştır?"