Haberler

Trabzon’daki çığ felaketine tutuklama

Haber Tarihi: 17 Oca 2015

Trabzon’daki çığ felaketine tutuklama

Trabzon'da HES inşaatında meydana gelen çığ felaketi nedeniyle 5 işçi hayatını kaybetmiş ve olayla ilgili soruşturma açılmıştı.

Trabzon’un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 isimli HES inşaatında 1 hafta önce meydana gelen çığ felaketi sonrası işçilerin ölümüyle ilgili soruşturma açılmıştı. Çığ felaketi nedeniyle hayatını kaybeden 5 kişinin ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında inşaatın yüklenici firma yetkilisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili Çaykara Adliyesi’ne getirilerek nöbetçi savcılık tarafından ifadelerine başvurulan iş güvenliği uzmanı, ihaleyi alan şirket yetkilisi İ.F. ve yüklenici firma yetkilisi H.K.G, akşam saatlerinde nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye tutuklanma istemiyle sevk edilen yüklenici firma yetkilisi H.K.G, ise gece geç saatlerde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz 10 Ocak cumartesi günü HES inşaatının bulunduğu bölgede meydana gelen çığda 5 kişi çığ altında kalmış, Nusret Er isimli işçinin cesedi olayın hemen ardından arkadaşları tarafından bulunmuştu. Daha sonra AFAD ekiplerinin çalışması sonucunda 12 Ocak pazartesi günü işçilerden Özgür Can Özyürek ile Muhammet Işıklı'nın cesetlerine ulaşılmış, 14 Ocak günü de Lokman Çelik ve Erhan Aslan'ın cesedi bulunarak memleketlerine gönderilmişti.