Haberler

Trabzonspor, Ersun Yanal'la anlaştı

Haber Tarihi: 7 Kas 2014

Trabzonspor, Ersun Yanal'la anlaştı

Trabzonspor’un, Fenerbahçe’yi geçen sezon şampiyon yapan Ersun Yanal’la anlaşma sağladığı bildirildi.

Trabzonspor Yönetimi’nin, Halilhodzic ile yolları ayırma kararı alarak, Fenerbahçe’yi geçen sezon şampiyon yapan Ersun Yanal’la anlaşma sağladığı öğrenildi. Teklifi doğrulayan tecrübeli teknik direktörün birkaç gün içinde 1.5 yıllık resmi sözleşme imzalayacağı ifade edildi.

Sezon başında 2 senelik sözleşme imzalayan ancak Süper Lig’de alınan başarısız sonuçlar nedeniyle bileti kesilen Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’den boşalacak koltuğa bordo-mavili yönetim, Ersun Yanal’ı oturtacak.

Fenerbahçe’yi geçen sezon şampiyonluğa taşıyan ancak Başkan Aziz Yıldırım’la yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle yeni sezon öncesinde istifa eden Yanal’ın, bordo-mavili yönetimin teklifine olumlu yanıt verdiği belirtildi.

Ersun Yanal’ın, Halilhodzic’le yollar resmen ayrıldıktan hemen sonra 1.5 yıllık sözleşmeye imza atacağı kaydedildi. Trabzonspor’un, Yanal’a 1.5 yıl için 3 milyon Euro önerdiği vurgulandı.

Ersun Yanal dün yaptığı yazılı açıklamayla Trabzonspor’dan teklif aldığını doğruladı. Başarılı teknik adam, “Trabzonspor’un sayın yöneticileri tarafından tarafıma bir teklif yapıldığı doğrudur. Kendilerine cevap olarak takımın başında bir teknik direktör varken böyle bir görüşme yapmayı ilkesel ve etik olarak doğru bulmadığımı ve teknik direktörleriyle ilgili karardan sonra teklifi değerlendirebileceğimi ilettim. Spor kamuoyuna saygıyla sunarım” ifadelerini kullandı.

Bu arada Torku Konya maçında son kez Trabzonspor’un başında sahaya çıkma ihtimali bulunan Halilhodzic’in, sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesi için sezon sonuna kadar alması gereken 1 milyon 300 bin Euro’yu yönetimden talep ettiği öğrenildi.

Trabzon eski yuvası

Ersun Yanal, 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında Trabzonspor’u çalıştırmıştı. 2007-08 sezonunun 11. haftasında Ziya Doğan’ın yerine bordo-mavili takımın başına geçen Yanal, ertesi sezon 29. hafta sonunda görevinden ayrılmıştı.