Haberler

Tuzla'da patlama

Haber Tarihi: 3 Oca 2015

Tuzla'da patlama

Tuzla’da, 3 katlı bir evde doğalgaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Patlama sonrasında alınan billgilere göre 2'si çocuk 4 yaralı var. Patlamanın etkisiyle eşyalar çevreye savrulurken ağaçların üzeri elbiselerle doldu.

Tuzla Şifa Mahallesi Emiroğlu Caddesi Hamit Kaplan Sokak'ta 3 katlı apartmanın ikinci katında sabah saat 08.30 sıralarında Hasan Ören, eşi ve çocukları uykuda olduğu sırada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından başlayan yangın da binayı sardı. İhbar üzerine itfaiye ekipleri, sağlık görevlileri, İGDAŞ ekipleri ve polis geldi. İGDAŞ ekipleri vanaları kapatıp doğalgazı keserken itfaiye de yangını söndürdü. Evde bulunan 2'si çocuk 4 kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Vücutlarında yanıklar olduğu öğrenilen yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Patlamanın etkisiyle duvarlar yıkılırken, eşyalar ve cam çerçeveleri metrelerce uzağa fırladı. Bahçedeki ağaçların üzerlerinin ise elbiselerle dolduğu görüldü. Evin önündeki bir otomobilde patlamadan zarar gördü. Olayın tanıklarından Necdet Aydın, “Yatıyorduk. Öyle bir patlama oldu ki deprem olduğunu zannettik. Orta katta patlama oldu. Yangın çıktı. Hortumla söndürmeye çalıştım" dedi.

Başka bir vatandaş ise balkondaki demir korkulukların yerlerinden çıkıp karşı binanın duvarına saplandığını söyledi. Yapılan ilk incelemede patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiği anlaşıldı. Patlamanın nedeninin tam olarak anlaşılması için olay yerindeki araştırma devam ediyor.