Haberler

Tvem spikerinden bomba açıklamalar

Haber Tarihi: 7 Oca 2015

Tvem spikerinden bomba açıklamalar

Tvem'in sevilen haber spikeri Pınar Işık Ardor'un, geçtiğimiz günlerde islamcı-yazar Nurettin Yıldız'ın yaptığı 'Erkeğin, kadın haber spikerini izlemesi sakıncalıdır' açıklamasına verdiği tepki, sosyal medyada en çok konuşulan ve paylaşılan haberlerden biri oldu.

Sosyal medyadan ve meslektaşlarından herhangi bir tepki veya destek alıp almadığını merak ettiğimiz Pınar Işık Ardor'a mikrofonumuzu yönelttik.

Aldığı tepkilerin olumlu olduğunu, sadece kadınların değil erkek izleyicilerin de kendisine destek olduğunu fakat sektörden sadece bir kadın meslektaşından destek gördüğünü belirten Ardor, bu durumun üzücü olduğunu ifade etti.

KADIN BİR VEKİL ÇIKIP ARKAMIZDA DURABİLİRDİ

Muhalefet veya iktidar partisinden bir kadın vekilin hatta türbanlı bir vekilin çıkıp arkamızda durmasını çok isterdim diyen başarılı spiker, bu tarz konuşan yöneticilerin, bireylerin bir nebze de olsun önüne bu tarz çıkışlarla geçilebilir ifadesinde bulundu.

KADINLARIN ÜZERİNDE SİYASİ BİR BASKI MI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR?

Asıl sıkıntının bu olduğunu söyleyen Ardor, kadının kahkahasından doğurma şekline kadar karışılması ve bunu erkek siyasetçilerin yapması, kadınları fazlasıyla rahatsız etmeye başladığını belirtti.

SİYASETÇİLERİN KADINDAN KORKMASI LAZIM

Kadınların siyasete bulaştırılmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Ardor,''Kadının türbanıyla başlayan siyasi hareket, türban bitince açıkta kaldı ve bu sefer de çalışmamıza doğurmamıza kadar gitti. Yaradanın yaratmış olduğu iki cinsten biriyiz, demokratik bir ülkede yaşayan kadınlar olarak biraz tepki göstermemiz çok olağan'' ifadesinde bulundu.